**Güney Raman çevre yolunda yapımı süren 15 bin kişi kapasiteli stadyum ile kapalı yüzme havuzu üzerinden yüksek gerilim hatlarının geçmesi, tribün inşaatını engelledi. Yapımcı firma hatların kaldırılmasını bekliyor.
50 MİLYON TL’LİK SPOR KOMPLEKSİ
Rize stadyum projesinin uygulandığı Batman’a 15 bin kişi seyirci kapasiteli stadyuyumda tribün çalışmaları hız kazandı. Stadyumla birlikte kapalı yüzme havuzunun inşaatının da sürdüğü Güney Raman çevre yolu üzerinde yaklaşık 50 milyon TL’ye mal olacak spor kompleksinin 800 gün içinde tamamlanacağı bildirildi. Yapımını Güneştekin firmasının üstlendiği stadyum ve yüzme havuzunun üzerinden geçen yüksek gerilim hattı, çalışmaları aksatıyor.



GERİLİM ENGELİ
Son aylarda çalışmaların hızlandırıldığı yeni stadyumda tek engelin yüksek gerilim hatları olduğunu belirten yapımcı firma yetkilileri, şöyle konuştular; “Hem 15 bin kişilik seyirci kapasiteli stad ile hem de kapalı yüzme havuzu inşaatı hız kesmeden sürüyor. Ancak yüksek gerilim hattının bir bölümü trbinler üzerinden geçtiği için tehlike oluşturuyor. Teiaş’ın yüksek gerilim hattını stadyum kompleksi üzerinden kaldırmasını istiyoruz.”


Editör: TE Bilişim