Reşat Yiğiz

ARIKDOĞAN, SÖNMEZ, AKTAN

Kuruluşu 57 yıl öncesine dayanan Batman Petrolspor’da görev yapan sayısız Teknik Direktörler arasında başarılı çalıştırıcılar iz bıraktı. Eskişehirli Kamuran Yavuz ile Mersinli Levent Arıkdoğan, Kırmızı-beyazlıları, layık olduğu yere taşımıştı. Petrolspor’un profesyonel lige çıkışında da Teknik Direktör merhum Uğur Yıldırım, bir çok yıldız futbolcuyu keşfeden çalıştırıcıydı. 2000’li yıllarda Petrolspor’a başarılı bir dönem geçirten Arıkdoğan’ın yardımcıları, yerli antrenörlerden Cahit Sönmez ve Hayrettin Aktan’dı. İşte Batman 16 Mayıs şehir stadında bir sezon açılışından üç antrenörden bir kare.

O, BELEDİYESPOR’UN HER ŞEYİYDİ

1986-87 Sezonunda dönemin Batman Belediye Başkanı Ataullah Hamidi, Belediyespor’u ‘3. Lig’e çıkardığında takımın olmazsa olmazlarından idareciler arasında Abdulhakim Kılıç’tı. İstanbul’da Zeytinburnuspor gibi önemli takımı çalıştıran Halil Güngördü’nün, Batman’a gelmesini sağlayan Abdulhakim Kılıç, Turuncu-Mavili ekipte yaklaşık 15 yıl süreyle yöneticilik yaptı. Spordan koptuktan sonra bir süre İstanbul’da kalan eski Belediyesporlu Kılıç, geçirdiği rahatsızlık sonucu felç oldu. Eski Belediyesporlu yönetici Kılıç, Turuncu-mavililerin şampiyonluğunda objektiflerimize böyle poz vermişti.

KOMŞU BİTLİS’LE ZORLU MAÇ

Komşu il Bitlis’in 3. Lig temsilcisi Bitlisspor ile Batman Petrolspor arasında maçlar kıran kırana geçerdi. Batmanlı futbolseverlerin yalnız bırakmadıkları Kırmızı-beyazlılar, 90’lı yıllarda kurduğu kadroyla güçlü rakibini deplasmanda Ağrılı Şeref’in golüyle 1-0’lık skorla devirmişti. İşte o maçta Şeref, attığı golden sonra sevincini arkadaşlarıyla paylaştığı an. O kareye giren futbolcular arasında kaptan Sait, Erkan, Muhammed ve Salih, objektiflerimize böyle yansımıştı.

İSTİKRARLI FUTBOLCUYDU

Batman Petrolspor’da 2. ve 3. Ligde forma giyen solbek Abdülkerim, takımın istikrarlı futbolcularındandı. Korner ile serbest atışlarda da attığı ve attırdığı gollerle Kırmızı-beyazlı ekibin  centilmen ve istikrarlı futbolcuları arasında yer alan İzmirli Abdulkerim, bir dönemler taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Egeli başarılı futbolcu Abdulkerim, Petrolspor’dan sonra futbolu bırakmıştı. İşte başarılı solbek Kerim ile Siirtli Recep ve Bitlisli Faruk, Ağrı deplasmanında objektiflerimize böyle yansımışlardı.

BUCA’DAN BATMAN’A

İzmir-Bucaspor’dan Batman Petrolspor’a transfer olan Ercan, dönemin Teknik Direktörü Levent Arıkdoğan’ın gözdesiydi. Batman 16 Mayıs şehir stadında Şanlıurfaspor’u konuk eden Petrol, 90. dakikada Ercan’ın attığı golle Play-off’a katılmıştı. 16 Mayıs şehir stadında Ercan’ın, o tarihi maç öncesinde çektirdiği hatıra kare.

Editör: TE Bilişim