Reşat Yiğiz

BELEDİYESPOR VE STAD

Batman’a ilk 2. Ligi getiren Belediyespor, iki kez mücadele ettiği lige tutunamamıştı. Turuncu-Mavili ekip, daha sona 24 yıllık ‘profesyonel lige’ veda etmişti. Petrolspor’dan sonra Batman’ın futbolda başarı çıtasını yükselten Belediye, 2010’dan sonra profesyonel ligden çekilmişti. Bir dönemler Batman’ın dört profesyonel takımının olduğu dönemde 16 Mayıs şehir stadının çimi mükemmeldi. Batman stadı, bölgede örnek gösterilen statlar arasındaydı. İşte Belediye’nin yıllar önce 16 Mayıs’ta statta çalıştığı andan bir kare.

REKOR KIRAN FUTBOLCU

Batman Petrolspor’un eski futbolcularından Kenan Köylü, Batman’ın birçok amatör takımının yanı sıra petrol şehrini bölgesel ligde temsil eden futbol ekiplerinde de forma giydi. Karşıyaka, Demirspor, Gercüş, Beşiri, Yeşiltepe ve Telekom’da da forma giyen Kenan Köylü, bir süre önce aktif futbolu bıraktı. 1992-93 sezonunda amatör takımların da maçlarını oynadıkları Türkiye Petrolleri emektar sahasında Beşirispor’un eski kadrosunda Kenan Köylü, Cengiz Arı ve Veysi Apari de bulunuyor.

REŞİT VE SELMAN!

Batman Petrolspor’un alt yapısından yetişip birçok profesyonel takımda forma giyen Reşit Kaygu ve Selman Gönül, ayrılmaz ikiliydi. Bir dönemler Kırmızı-beyazlı ekibin başarısında da pay sahibi olan Reşit, Kırmızı-beyazlı ekibin ardından Malatyaspor’un yolunu tutmuştu. Selman Gönül ise sırasıyla Bingöl, Diyarbakır ve bölgedeki bazı futbol ekiplerinin yolunu tutmuştu.

YILDIZ PARLAYAN FUTBOLCUYDU

Batman Karşıyaka’da yetişen ve daha sonra formasını giydiği Petrolspor’da yıldızlaşan Emin Tosun, 1999-2000 sezonunda Çanakkale Dardanelspor’a transfer olmuştu. Tosun, Antalya’daki süper lig terfi maçlarında süper ligdeki bir çok takımın transfer listesine girmişti. TV’lerin spor kanalları Antalya’daki maçlarda yıldızlaşan Emin’in, Antalya stadındaki bir karesi.

Editör: TE Bilişim