DENİZLİ VE PETROLCÜLER

Milli Takımlar Teknik Direktörlük görevinden önce Süper Lig’de birçok kulüpte görev yapan Mustafa Denizli, Kocaelispor’un başında olduğu 1994-95 futbol sezonunda Batman Petrolspor’un yöneticileriyle deplasmanda bir araya gelmişti. Petrolspor’un eski Kulüp Başkanı Mustafa Kart, yöneticilerden Abdulvahap Akbaş, Fadıl Kayra ve Yazı İşleri Müdürümüz Arif Arslan’ın da bulunduğu Van deplasmanında Petrol’ün rakibi Van DSİ’di. Kocaelispor’un rakibi ise Vanspor’du. İşte deplasmandan bir hatıra kare.

UNUTULMAYAN GÖZTEPE MAÇI ÖNCESİ

1999-2000 Futbol sezonunda Süper Lig’e çıkan Göztepe’nin yarı finalde rakibi Batman Petrolspor’du. Marmaris’i yendikten sonra güçlü rakibi Göztepe karşısında taraftarının büyük desteğiyle maça çıkan Kırmızı-beyazlılar, 2-1’lik yenilgiyle Süper Ligin kapısından dönmüştü. İşte o kadroda yıldızı parlayan futbolculardan Okan Babahasan, kaleci Mehmet Demir, Koray, Faruk ve Veysel’in bulunduğu bir kare.

40 YILDIR HİZMET VEREN SALON

16 Mayıs şehir stadyumundan önce hizmete giren ve yaklaşık 40 yıldır salon turnuvalarının oynandığı Atatürk kapalı spor salonu artık yıkım için gün sayıyor. Yeni kapalı spor salonlarının yapılmasıyla eski salonun yükünü hafiflese de müsabakalara ev sahipliği yapıyor. Bir dönemler kurumlar arası voleybol turnuvalarının da yapıldığı Atatürk Kapalı spor salonunda yıllar önce oynan müsabakadan bir kare.

BU DA UZUN DERE KÖY TAKIMI

Batman’ın köy takımlarından Uzundere, Amatör kümede yer almak için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne 90’lı yıllarda başvurmuştu. Henüz göçün olmadığı dönemlerde köy takımının Amatör kümede yer alması için Valilik köy gençlerine spor malzemesi yardımında bulunmuştu. Dönemin Valisi Temel Koçaklar, Uzundere köyü başta olmak üzere birçok köy takımına spor malzemesi yardımında bulunmuştu.

Editör: TE Bilişim