GÜNEŞTEKİN, BELEDİYE’NİN KAPTANIYDI
Kapatılan Batman Belediyespor’un 1992-93 sezonunda Genel Kaptanlığını yapan isim Türkiye’nin tanınan sanatçısı Ahmet Güneştekin’di. Adanalı Teknik Direktör Fatih Zambak’ın görev yaptığı dönemde Turuncu-Mavili ekibin Genel Kaptanlık görevini ise ressam Güneştekin üstlenmişti. Ressamlığı kadar futbol tutkunluğuyla bilinen Güneştekin’in, 90’lı yılların başında 16 Mayıs şehir stadının izlediği bir müsabaka öncesinde Teknik Direktör Fatih Zambak ve yönetici Halit Beytüt’le objektifimize böyle yansımıştı.


AMATÖRLERİN HAYALİ TP TESİSLERİYDİ
Bu kare tam 35 yıl önce Türkiye Petrolleri kapalı spor salonu ile TP stadı önünde çekildi. O yıllarda Batman’ın amatör takımlarından Gençlerbirliği’nde forma giyen futbolculardan Kemal, Metin, Abidin, Hacı, Ekrem, Yusuf, Erol ve Mahmut’un Site’de çektiği hatıra fotoğrafı.


VALİ GÜNAYDIN, PETROL TUTKUNUYDU
Kastamonu Valiliğinden sonra bir süredir Isparta Valiliğini yapan Şehmus Günaydın, bir dönemler formasını giydiği Batman Petrolspor’un maçlarını kaçırmazdı. Batman Petrol’ün PTT 2. ligine çıktığı dönemde Batman’a konuk olan Günaydın, 16 Mayıs şehir stadında kaptan Reşit ve başarılı file bekçisi Yalçın’a başarı dileği an, objektiflerimize böyle yansımıştı.


KAMURAN YAVUZ’LU PETROL
Aslen Eskişehirli olan eski Teknik Direktörlerinden Kamuran Yavuz, Batman Petrolspor’u çalıştırdığı dönem taraftarların gönlünde taht kurmuştu. Kırmızı-Beyazlıların istikrarı yakaladığı dönemlerde Teknik Direktör Yavuz’du. 16 Mayıs şehir stadındaki tribünler, “Kamuran hoca” diye tezahürat yaptığında Yavuz, ilginç şovla taraftarlara karşılık verirdi.


ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ
Batman Petrolspor, 1997-98 yılında PTT 2.ligine ‘merhaba’ dediğinde 16 Mayıs şehir stadının tribünleri görülmeye değerdi. Açık tribünüyle birlikte yaklaşık 6000 seyirci kapasiteli stad da yer bulamayanlar, çevredeki apartmanlarda kıran kırana geçen müsabakaları izlerdi. İşte 16 Mayıs şehir stadında şampiyonluk turu atan Kırmızı-Beyazlıların o efsane ekibindeki futbolculardan Veysel, Reşit, Faruk, Okan ve Devran’ın futbolseverlerle yaşadığı sevinç objektifimize böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim