KULEDE ŞAMPİYONLUK HATIRASI
2. Lige çıktığında kadrosunu Elazığlı Mehmet Kaplan, Tolga Pak, Mehmet Ünver, Veysel Şentürk, golcü Şeref, Emin Tosun ve Faris Ergün’le güçlendiren Batman Petrolspor’un yöneticilerinden Fadıl Kayra, Sait Baymaz, kara altının üretildiği Raman dağında da yaygın medyanın objektiflerine poz verirlerdi. İşte 2000 ila 2002 yılları arasındaki Batman Petrolspor’un sondaj kulesinden bir futbolcuların hatıra fotoğrafı.


EML’NİN TOPRAK SAHASI
Endüstri Meslek lisesi bahçesindeki toprak saha, Batman’ın amatör ve mahalli takımlar için ideal antrenman alanıydı. Mahalli takımlarda forma giyen ve daha sonra PTT ligi ile 2. Ligde forma giyen Petrolsporlu Ahmet Demirhan, Hacı Güldalı ve amatör futbolculardan Sabri Tuzla’nın, 1982 yılında EML okul takımındaki kareden bu fotoğraf geride kaldı.


O SAHADA YETİŞEN FUTBOLCULAR!
Batman’ın eski liselerinden Endüstri Meslek lisesinin futbol sahasında kimler yetişmedi ki. Batman Petrolsporlu kaleci Metin Sevim, defans elemanı Ayhan Demirhan ve Gençlerbirliği takımından Cengiz Tangüner, yıllar önce Kaymakamlık turnuvasında güvenlik görevlileriyle çektirdikleri kare.


AMİGO MEHMET GÜLSEVER
Batman Petrolspor’un bir dönemler fedakar amigosu Mehmet Gülsever, tribünleri coşturmak için sahanın dört bir yanındaydı. Kırmızı-Beyazlı elbise ve şapkasıyla 16 Mayıs şehir stadını coşturan amigo Mehmet, futbolseverleri tribünde susturmayan isimdi. İşte amigo Mehmet’in, Kırmızı-Beyazlıların bir maça çıktıkları an taraftarları ayağa kaldırdığı an objektifimize böyle yansımıştı.


2.LİGİN GÜÇLÜ EKİBİYDİ
İki dönem 2. ligde mücadele eden Belediyespor, Batman’ın futbolunu diğer spor branşlarının önüne çıkarmıştı. Bir dönemler Altınbaşak oteli sahipliğini yapan Ali Güçin’in de Asbaşkanlığını yapan Turuncu-Mavili ekibin 1990’lı yıllardaki kadrosundan bazı isimler; Yusuf, Hanefi, Samet, kaleci Murat (ayaktakiler). Sabahattin, Seyithan, İsmet, Senai, Kemal (Oturanlar).

Editör: TE Bilişim