2. ve 3. Lig’de 2020-2021 Futbol sezonun başlamasına kısa bir süre kaldı.

3.lig 3. Grupta yer alacak olan Batman Petrolspor, Altındağ, Arhavi, Cizrespor, Çarşambaspor, Çatalcaspor, Elazığ Karakoçan, Erbaaspor, Esenler Erokspor, Gölcükspor, Isparta 32, İçel İdmanyurdu, Karşıyaka, Osmaniyespor, Somaspor, Şile Yıldızspor ve Yalovaspor’un yer aldığı grup takımları ile şampiyonluk veya küme düşmeme mücadelesi verecek.

Petrolspor, Valimiz Hulusi Şahin’in büyük çabaları sonucunda oluşturulan yeni yönetim kurulu ile 1 ay önce işbaşı yapmış oldu. Yoğun geçen çalışmalar sonunda önce Teknik Heyet belirlendi.

Teknik Direktör olarak belirlenen Özgür Vurur, Dersim, Gebze ve son olarak geçen sene Darıca Gençlerbirliği’nde çalışmış. Teknik heyetin vermiş olduğu rapor doğrultusunda transferler yapıldı.  Transfer edilen sporcular ile yerli oyuncuların harmanlanması sonucunda 22 kişilik kadro oluşturulmuş olup sezonun ilk maçına sıkı bir şekilde hazırlandıklarını antrenmanlarda gördüm.

Ligin ilk maçında deplasmanda Erbaaspor ile karşılaşacak olan takımın işi zor. Antrenmanlarda izlemiş olduğum takımımızın gençlerden oluştuğunu söyleyebilirim. Takımın çok koştuğunu, top yaptığını, savaşan bir takım olduğu görülürken, en büyük eksiğin ise tecrübeli ayakların azlığıdır.

Tecrübeli ayakların azlığını kısa bir sürede gidermek adına acilen bu takıma bir stoper ve hava hakimiyeti olan, süratli, gol yollarında etkili bir forvetin transferi gereklidir. Takım içinde beğendiğim genç sporcular da mevcut.

Deplasmanda oynanacak olan ilk maçında Petrolspor’un iyi bir başlangıç yapması adına müsabakadan en az 1 puanla ayrılması gereklidir. Zira gençlerin tecrübesizliği, defansın hata yapıyor olması takımın fazla gol yemesine sebep olabilir.

Teknik Direktörlüğünü Ferruh Özgün’ün yaptığı Erbaaspor’un da genç bir kadrosu bulunuyor. 4-2-3-1 kadrosu ile bu sezon mücadele etmesi beklenen takımın gol yollarındaki en büyük silahının bu sezon Nazilli Belediyespor’dan transfer edilen 26 yaşındaki Yunus Ünsal, kariyeri boyunca 190 profesyonel maçta 50 gol atma başarısını göstermiş durumda.

Ayrıca Erbaaspor’un iki stoper, 3 orta saha, 1 merkez orta saha oyuncusu, 2 Sol bek ve iki de forvet transferi yaptığını belirteyim. Takım kadrosunda başlayacağını tahmin etmediğim ama ikinci devre mutlaka sahaya sürüleceğini düşündüğüm Trabzon altyapısında yetişen 1,90 boyunda 21 yaşındaki Talha Reşat Bulut’a dikkat etmek gerekir, zira genç olmasına rağmen fiziğini iyi kullanarak rakip defansı dağıtma özelliğine sahip.

Temas kurduğum arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla mütevazi ama iyi bir kadrosu olan Erbaaspor’a karşı kesinlikle macera aranmamalı ve defans hattı çok dikkatli olmalıdır.

Deplasmanda oynanacak Erbaaspor müsabakasından üç ihtimalli sonuç da çıkabilir. Çünkü ligin ilk maçı. Henüz birçok takım tam olarak oturmadı.

Ligin ilk maçında çok dikkatli olmalıyız.

Her zaman olduğu gibi takımımızın galip gelmesini istiyorum.

Petrolspor’a başarılar diliyorum.

Editör: TE Bilişim