**Batman Petrolspor, ilkyarısında kötü futbol sergilediği Nevşehir Belediye’yi, ikinci yarıda BULDUĞU 3 golle devirdi. Golcü Aykut’un perdeyi açtığı maçta Hasan’ın golüyle Petrol rahatladı. Ali Kemal’in 30 metreden attığı gol ise ayakta alkışlandı.

**Ligin bitimine 5 hafta kala Nevşehir Belediyespor’u 3 golle deviren Batman Petrolspor, şampiyonluğu büyük oranda garantiledi gibi. Matematiksel olarak şampiyonluğunu ilan etmesi için Petrol’ün sadece 4 puana ihtiyacı var. Rakiplerin puan kaybı da Petrol’e yetecek

PETROL İŞİ BİTİRDİ GİBİ
Lider Batman Petrolspor, zirve hattını yakından ilgilendiren maçta Nevşehir Belediyespor’u 3 golle geçti. Yaklaşık 10 Bin taraftarın tribünleri doldurduğu maçı Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir, İl Genel Meclis Başkanı ve Petrolspor Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş, Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç ve bazı il yöneticileri de izledi. Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı’nın organizasyonu ile şehit ve gazi çocukları sahaya takımlarla birlikte çıktı. Petrolspor sahaya ‘Şehitlerimizin emaneti şerefimizdir’ pankartıyla çıktı.

KÖTÜ BAŞLADI, FARKLA BİTİRDİ
TRT Kurdi’den canlı yayınlayan maça Batmanlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Kırmızı-Beyazlılar, maçın ilk yarısına tutuk başladı. Nevşehir Belediye, 25. Dakikada Yıldıray’la, 28. Dakikada Samet’le, 31. Dakikada yine Yıldıray ile net gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Petrol kalecisi Cihan’ın gününde oluşu Petrol’ü oyunda tuttu. İkinci yarıda ise Ömercan-Ali Kemal değişikliği takıma yaradı. Ali Kemal’in oyuna girmesiyle orta sahanın direnci arttı.

3 PUAN 3 GOLLE
54. Dakikada Petrol aradığı golü buldu. Bu dakika Akın’ın pasında Aykut kaleciyle karşı karşıya kaldı, şık şutu kalecinin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu; 1-0. Gol sonrası Petrol rakip kaleye yüklendi. 70. Dakikada Samet yerden iyi kesti, Hasan Çavdar düzgün bir şutla topu ağlara gönderdi. 80. Dakikada ise Ali Kemal sahneye çıktı. Bu dakikada topu orta alanda kapan Ali Kemal topu iyi sürdü, yaklaşık 30 metreden mükemmel bir vuruşla topu ‘90’ tabir diye edilen noktaya gönderdi; 3-0. Petrol aldığı galibiyetle ligin bitimine 5 hafta kala puan farkını 12’ye çıkardı. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim