** TEİAŞ Batman 16. Bölge Müdürlüğü, futbolun altyapısına verdiği desteklerle gençleri kazanıyor. 4 Yıl önce kurulan TEİAŞspor, Batman Amatör ligindeki başarısının yanı sıra U17 ve U19 liglerinde de bölge şampiyonu olarak, büyük bir başarıya imza attı.

**Hafta sonu Muş’ta Bingöl Özel İdarespor’u 1-0’lık sonuçla deviren Teiaşspor’un U19 takımında hedef, Türkiye şampiyonluğu. TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan: “Elde ettimiz başarılar elbette önemli ama önceliğimiz gençleri kazanmak” dedi.

ENERJİ, FUTBOLA DA YANSIDI
Batman’ın yanı sıra Diyarbakır, Siirt, Mardin ve Şırnak illerine enerji veren TEİAŞ Batman 16. Bölge Müdürlüğü, enerjisini futbola da yansıttı. 4 Yıl önce müdürlük bünyesinde kurulan TEİAŞspor, Batman Amatör ligindeki başarısının ardından U17 ve U19 bölge şampiyonluklarına da damga vurdu. U17 liginde Türkiye dördüncülüğü ünvanını da elinde bulunduran TEİAŞspor’un U19 takımı ise hafta sonu Muş’ta aldığı galibiyetle bölgeyi, Türkiye şampiyonasında temsil edecek.


46 MAÇTA KIRMIZI KART GÖRMEDİLER
U19 ligi bölge şampiyonluğu maçında Muş’ta rakibi Bingöl Özel İdarespor’u Emin Ertaş’ın attığı kafa golüyle mağlup eden Batman Teiaşspor, adını Türkiye şampiyonasına yazdırmayı başardı. Muş’taki üç maçta iki galibiyet ve bir beraberlik alan Teiaşspor, toplamda 46 maçta kırmızı kart görmeyen en centilmen kulüp ünvanını da elinde bulunduruyor. Bu sezon 6 kupa alan Teiaşspor, Batman amatör liginde il ikincisi olmuştu.



YÖNETİCİLERİ HEYECAN SARDI
Batman Teiaşspor yöneticilerinden Siraç Gayretli, Teiaş-Bingöl Özel İdarespor maçında heyecanıyla dikkat çekti. Saha içindeki tünelin üzerinde karşılaşmanın son dakikalarını izleyen Gayretli, maçın bitiş düdüğüyle birlikte futbolcularla birlikte şampiyonluk sevincini yaşadı. 




6. KUPA COŞKUSU
Bu sezon 6. Kupayı müzesine götüren Teiaşspor’da futbolcular, Muş stadında hatıra fotoğrafı çekti. Teiaşspor İkinci Başkanı İlhan Baran, teknik heyet, futbolcular ve kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarla birlikte saha ortasında şampiyonluk hatırasını objektiflerde dondurdu.




ŞAMPİYONLUK HALAYI
Teiaşspor’u, Bingöl Özel İdarespor karşısında 90 dakika boyunca destekleyen Yeşiltepespor Genel Kaptanı Hakan Gezer, maç sonunda Teiaşsporlu futbolcularla birlikte takım otobüsünün önünde halay çekti. Muş deplasmanına Yeşiltepespor antrenörü Veysi Özer ve takım kaptanı Ömer Yaşin’le birlikte gelen Gezer, Batman’a kadar Teiaşspor kafilesine eşlik etti. Gezer ve beraberindekiler, TEİAŞ’ın başarısını halayla kutladı.




HEDEF; TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU
Türkiye şampiyonu olacaklarına inandıklarını belirten Teiaşspor İkinci Başkanı İlhan Baran ise şunları söyledi; “Bölge şampiyonu olmanın sevinci içindeyiz. Fakat bu sevinci büyütmüyoruz. Bizim hedefimiz Türkişe şampiyonu olmaktır. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde yıllar sonra Türkiye şampiyonluğunun da geleceğine inanıyorum. Altyapıya verdiğimiz desteği Batman kamuoyunun takdir etmesi bizleri daha iyi başarılar için motive ediyor.”  TEİAŞ Batman Bölge Müdürü Süleyman İlhan ise futbolda elde ettikleri başarının yanı sıra gençleri kazanmayı hedeflediklerini belirterek; “Gençleri kazanmak en büyük başarıdır” dedi. Öte yandan Batmanlı futbolseverler, TEİAŞspor’un Batman’ı Akademi liginde de temsil etmesini istiyor.

Editör: TE Bilişim