Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan Petrolspor, deplasmanda Kelkitspor’u 3-1'lik farklı skorla yenerek ‘Namağlup’ olarak grup liderliğine yükselmesi Batman spor kamuoyunda sevinçle karşılandı. Güçlü rakibini karşılaşmanın ilk devresinde Aykut (2) ve Akın Akman'ın ayağından kazandığı şık goller ile 3 altın puanı Kelkit deplasmanında kazanan Kırmızı-Beyazlı ekip geçtiğimiz sezon Kelkit'ten aldığı farklı mağlubiyetlerin adeta rövanşını aldı.

Evet sevgili okurlarımız, 62 yıllık mazisi olan Kırmızı-Beyazlı ekip, TPAO bünyesinden ayrıldıktan sonra her gün yeni bir kriz, skandal, icralar ve olaylar ile borç batağında boğulan Petrolspora , İlimizin Valisi sayın Hulusi Şahin bey sahip çıkmış, geçmişte yaşanan bu olaylara fazla kayıtsız kalmayıp takımı bataklıktan çıkaran Vali Şahin’den başkası değildi. Bu takımın kurtuluşu için bir çok kez Batman Çağdaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü sayın Arif Arslan ile Valilik bahçesini adeta aşındırıyorduk. Amaç Petrolspor ve Batman'ın başarısıydı.

Vali Şahin, önce yönetim kurulunu oluşturdu,ardından hisseleri devir alıp borçları Batman'lı bazı iş insanlarıyla sıfırlayıp kulübe kurumsal bir kimlik kazandırdı.Başarısız  geçen iki sezonun ardından sezon başı Petrolspor’a mali olarak 7-8  milyon TL kaynak bulan Vali sayın Şahin, en büyük alkışı hak ediyor, bana göre bu başarının en büyük mimarı da Vali beydir.

Bir çok alanda  İl'imizde büyük projelere imza atan sayın Şahin ,Petrolspor’u ‘enkaz’dan kurtarıp ‘namağlup’ olarak şampiyonluğu yürütmesi aşikardır. Sezon başı Petrolspor transfer komitesi, hiç bir takımda olmayan 8 kaliteli ve tecrübeli usta futbolcuyu kadrosuna dahil etti. Eskiler ve yeniler iyi bir kadro oluştu. Zaman zaman  takımın daha da başarılı olabilmesi için eleştiri yağmuruna tuttuğum Teknik Direktör Zafer Hizarcı hoca ‘sonuç’ olarak başarılıdır.Türkiye'nin en rahat grubunda mücadele eden Petrolspor, büyük bir avantaj yakaladı.

Bu şehir 17 yıldır 3.ligde… Şehir şampiyonluğa adeta susamış. Her türlü maddi ve manevi imkan mevcuttur. Petrol’de kaliteli futbolculardan oluşan bir sporcu grubu var. Attığı 7 gol ile rakiplerin korkulu rüyası olan Aykut adeta ‘Altın yılını’ yaşıyor. Birlik ve beraberlik içinde Vali Hulusi Şahin ve Batmanlı spor severlerin desteğiyle bu takımın ‘2. Lige’ çıkacağına canı gönülden inanıyorum.

Sıradaki gelsin.

Şehir havaya girdi bir kere… Herkes bayrak ve afişlerini assın.

Bize bu mutluluğu ve başarıyı yaşatan Vali sayın Hulusi Şahin ve Petrolspor camiasını tebrik ediyorum...

Editör: TE Bilişim