Sakarya ekibi Hendekspor deplasmanına çıkan lider Petrolspor, rakibini Akın ve Hasan’ın golleriyle 2-1’lik skorla devirdi. Petrol 7. Deplasman galibiyetine imza atarken, en yakın takipçisi Arnavutköy’ün de mağlup olmasıyla zirvede puan farkını 9’a yükseltti

DEPLASMANDA 7. GALİBİYET
3. Lig 1. Grup’ta namağlup lider ünvanını sürdüren Batman Petrolspor, deplasmanda karşılaştığı Hendekspor’u 2-1’lik skorla devirdi. Kırmızı-Beyazlılar, ligde çıktığı 7. Deplasman maçını da kazanarak adeta tarih yazıyor. Maçı Kulüp Başkanı Abdulvahap Akbaş ve gurbetteki bazı Batmanlılar da izledi. Karşılaşmaya iyi başlayan Petrolspor, golü 4. Dakikada buldu. Bu dakikada Akın Akman’ın kullandığı serbest atış doğrudan kaleye gitti; 0-1.  Oyunun kontrolünü elinde tutan Petrol, ikinci golü de 23. Dakikada buldu. Bu dakikada Hasan Çavdar sahneye çıktığı ve farkı ikiye çıkardı; 0-2. İlkyarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıya ev sahibi ekip iyi başladı. Hendekspor Berkay’la farkı birine indirdi. 70. Dakikada Petrollü ceza sahası içinde düşürüldü, hakem tartışmalı pozisyona ‘devam’ dedi. İlerleyen dakikalarda Kırmızı-Beyazlı ekip skoru korumasını bildi ve sahadan 3 puanla ayrılmayı başardı.

ZİRVEDE FARKI 9’A ÇIKARDI
Batman Petrolspor, Hendekspor galibiyetiyle liderlik koltuğunda büyük avantaj yakaladı. Petrol’ün en yakın takipçisi Arnavutköy’ün deplasmanda Nevşehir’e 2-1’lik skorla mağlubiyeti sonrası Petrol, puan farkını 9’a çıkardı. Ligde zirve mücadelesi veren Erbaa’nın da deplasmanda Osmaniyespor’la berabere kalması Petrol’e yaradı. Haftayı kazançlı kapatan Kırmızı-beyazlılar, 5 Aralık Pazar günü sahasında Erbaaspor’u konuk edecek. (Spor Servisi)

Editör: TE Bilişim