**Bu yıl yaşanan ciddi kuraklık nedeniyle buğday stoku yapamayan Batman’daki un fabrika işletmecilerinin gözü, TMO’nun ithal buğdayı ile tüccarların ürünlerine çevrildi

TMO, TALEPLERİ KARŞILAMIYOR
Kuraklık, bu yıl un imalat fabrikalarının da üretimini etkiledi. Bu yıl ciddi kuraklık nedeniyle buğday stoku yapamayan OSB’deki un fabrikası sahiplerinden Adnan Coşkun; “Ayda 2 Bin ton buğday tüketimi yapıyoruz. Maalesef TMO taleplerimizi karşılamıyor. İthal buğdayın tonu 2500 TL, stok yapan tüccar ise buğdayı 2800 TL’den satıyor. Buğdayı zamlı alınca ister istemez un fiyatına da artış yansıyor” dedi.

PİYASADA ÜRÜN KALMAYINCA
Fabrika sahibi Coşkun, şöyle devam etti; “Bu yıl bölgedeki kuraklık nedeniyle ne yazık ki biz de stok yapamadık. TMO’dan yeterli ürün alamıyoruz. Çukurova bölgesinden buğday getirttiğimiz için nakliye parası ödüyoruz. Stok yapan tüccardan da zamlı ürün alınca ister istemez fiyatta artış oluyor. Biz de zamlara karşıyız. 50 Kiloluk un torbası 180-185 TL arasında değişiyor. Şu anda taleplerimizi tüccarlardan karşılıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim