* 2017’in son aylarında Batmanlı esnafların zor günler geçirdiğini belirten Esnaf Odalar Birliği Başkanı Talat Kara; “Mülk sahipleri lütfen 3-4 aydır iş yapamayan esnafı düşünsün. Cadde ve bulvarlar güzelleşti diye kiraları artırmayın” uyarısında bulundu.

“ESNAF 3-4 AY İŞ YAPAMADI”
Batman Belediyesi’nin eski çarşı merkezinde bulvar, meydan ve cadde düzenleme çalışmaları sırasında esnafın zor günler geçirdiğine işaret eden Esnaf Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, mülk sahiplerine çağrıda bulundu. Geçen Kurban bayramından bu yana cadde ve bazı sokaklarda yapılan düzenlemeler yüzünden birçok esnafın iş yeri kirasını ödeyebilmek için kredi çektiğini belirten Birlik Başkanı Kara: “Özellikle 2017'nin son aylarında esnaflar zor günler geçirdi. Çalışmalar yüzünden esnaflar bazen siftahsız kepenk kapatmak zorunda kaldı. Esnaf ayakta durabilmek için her türlü fedakarlığa katlandı. Yeni yılda mülk sahiplerinin de kira artışına gitmemesi gerekiyor” dedi.

“BİR DE ESNAFI DÜŞÜNÜN”
Kara, sözlerini şöyle sürdürdü: “Esnafın içinde bulunduğu durum ortada. İşyeri sahiplerinden tek ricamız geçen aylarda kirasını güçlükle ödeyen esnafın yeni yılda artışla karşılaşmamasıdır. Mülk sahiplerinin ellerini vicdanına bırakıp herhangi bir atışa gitmemeleri gerekiyor. Cadde, meydan ve sokaklar güzelleşti diye kira artışı olursa esnaf perişan hale düşer. Yıl içinde 500-600 civarında esnaf işyerini kapattı ama bir o kadar da yeni iş yeri açıldı. Ayrıca önümüzdeki günlerde Adalet Bakanlığı'nın açtığı 'Bilirkişi eğitimi'ne yönelik ilk etapta 5 yıl süreyle mesleklerinde faaliyet gösterenler tabii tutulacak. Başvuruların Birliğimize yapılması gerekiyor.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim