41 ÖĞRENCİYE TAM ALTIN
Kısa adı ‘BAVA’ olan Batman Eğitim Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı bu yıl YKS ve LGS'de başarı gösteren Batman öğrencilerini ödüllendirdi. Batman'ın eğitimde yükselen başarı grafiğine dikkat çeken Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, YKS'de ilk 5000’e giren öğrenci sayısının 2023'te 1’den, 2026’ya ise 6’ya yükseldiğine dikkat çekti. Ciğer, “Başarılı öğrenci sayımız 110'dan 221'e yükseldi” dedi.

BURS SAYISI 400'Ü AŞACAK
Batman Eğitim Yardımlaşma ve Kalkınma Vakfı Başkanı Şerafettin Hamidi, ilk yılda 120 öğrenciye eğitim bursu imkanı tanıdıklarını söyledi. Bu dönemde burs alacak öğrenci sayısının 400'ü aşacağını ifade eden Başkan Hamidi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gençlerin yalnızca eğitim hayatlarında değil, geleceğe attıkları her adımda yanlarında olacağız. Batman Vakfı dayanışma ve memleket sevgisiyle büyümeye devam edecek.”

“BATMAN EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR OLACAK”
Batman Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Batman'ın eğitimde ‘marka şehir’ olma yolunda önemli adım attığını ifade etti. Ciğer; “Şehrimiz son yıllarda akademik, bilimsel ve teknolojik alanlarda önemli bir ivme yakaladı. Okullarda uygulanan yapay zeka yapısı ve STEM projeleri önemli sonuçlar veriyor. TÜBİTAK bölge yarışmalarında da Batmanlı öğrencilerimiz büyük bir başarıya imza attı” dedi.
Next




