İKİ YÖNETİCİYİ KAYBETTİK

Yıl,1996… Yer, eski Halk Eğitim Merkezi binası. Batman Valisi Kayserili Necati Develioğlu idi. Milli Eğitim Müdürü ise Kahramanmaraşlı Tevfik Kale’ydi. Halk Eğitim Merkezi’nin etkinliklerini kaçırmayan iki yönetici, o dönemler kurumda görev yapan usta öğreticilerin düğün törenlerine de katılıyordu. Bir dönem Batman’da görev yapan iki yönetici de uzun yıllar önce hayatını kaybetti. Develioğlu ve Kale’den bu hatıra kare geride kaldı.

Hüseyin Kalkan-7

DENETİMLERİ SEVEN BAŞKANDI

Batman’da 1.5 dönem süreyle Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Kalkan, yapmıştı. Görev süresinde denetimlere ağırlıkeski Başkan Kalkan, fırsat buldukça esnafın sorunlarını da dinlerdi. Zamanının önemli bölümünü kent merkezindeki denetimlere ayıran Kalkan, ilk dönemindeki başarılı çalışmalarının ardından ikinci kez aday gösterilmişti. Hürriyet Mahallesi’ndeki DDY hemzemin geçidinde gençlerle bir araya gelen eski Başkan Kalkan’a, dönemin Zabıta Müdürü Tahir Taşkın da eşlik etmişti. Eski Zabıta Müdürü Taşkın, uzun bir süre önce Belediye’den emekli oldu.

TMO’da 36 yıl öncesinin manzarası
TMO’da 36 yıl öncesinin manzarası
İçeriği Görüntüle

Temel Koçaklar-16

2000 ÖNCESİNİN İL PROTOKOLÜ

Burası, Cumhuriyet Meydanı… Resmî bir törende dönemin Batman il protokolü bayrama tam kadro katılmıştı. 1998 Yılında dönemin Valisi Temel Koçaklar ve eşi Sebahat Koçaklar, Tuğgeneral Ümit Tekin, Belediye Başkanı Salih Gök, Başsavcı Sadık Bölek, Vali Yardımcısı Musa Kulaklıkaya, Mehmet Ceylan ve eski İl Kültür Müdürü Ahmet Bulduk platformda yerini almıştı. Bir dönemin yöneticilerini buluşturan bayram kutlamasında, Batman’ın yakın tarihinden bir hatıra olarak Çağdaş’ın arşivinde yerini koruyor. Bu karede yer alan Başkan Gök ve eski Kültür Müdürü Bulduk, yaşama veda etti.

Murat Ceylan

ESKİ SSK’DA SENDİKACILAR

Burası, günümüzde ‘İluh Devlet Hastanesi’ olarak hizmet veren eski SSK Hastane bahçesi… Bir dönem yaklaşık 300’e yakın personelin görev yaptığı hastanede, eski siyasetçilerden Murat Ceylan ve Aziz Aksin’in de destek verdiği kitlesel basın açıklamasına katılanların çoğu ya emekliye ayrıldı ya da kurum değiştirdi. Eski hastane binası şimdi de yıkım için gün sayıyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ