Batman Ziraat Bankası Şubesi Batman halkına layıkıyla hizmet vermiyor.
Her sene yapılan onca sınavda LYS, KPSS, KPDS..vs. bu banka ve yönetimi sınıfta kalıyor.
Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz, yetkililer uyuyor mu?
Sınav zamanı bankaya para yatırmanız gerekiyor. Sıraya giriyorsunuz ve sıra size geldiğinde görevli memur size diyor ki, buradan işlem yapamıyoruz. Lütfen dışarıdaki ATM’den işlem yapın.
Soruyorsunuz, neden? Cevap, işte öyle.
Sanırsın Zimbave devlet bankasında işlem yapıyorsunuz ve sizlerde ikinci sınıf vatandaşlarsınız.
Bununla da kalsa iyi; dışarıda iki ATM var ve siz bir tanesinde sıraya giriyorsunuz doğal olarak. Tam size sıra geliyor ama işlem olmuyor. O Allah’ın sıcağında onca zaman yorulduktan sonra işlem başarısız.
Soruyorsunuz görevli memura bu ne iş ya?
Cevap, işte öyle.
Sinir katsayınız tavan yapmıştır. İçeride niçin işlem yapılmamaktadır?
Dışarıdaki iki cihazdan niçin tek bir tanesi sınav hizmeti vermektedir?
Gençlik Hizmetlerinden aldığım bir yazı ve ödemem gereken para ile yine Ziraat Bankasına gittim. Yazıyı uzattım ve bana 30 TL. para yatırmam gerektiğini söyledim. Eğer çarşı merkezindeki Ziraat Şubesinde işlem yaparsa mışım bu fark da alınmayacakmış.
Aynı banka ama farklı uygulamalar.  
Yahu, kardeşim bu nasıl bir banka ve bankacılık anlayışı böyle.
Her sınav zamanı insanların balık istifi olarak tek ATM kuyruğunda bekletilmeleri birilerine sempatik bir görüntü mü arz etmektedir?
İçeride onca memur bir cihazın yaptığı işi yapamıyor mu?
Çarşıdaki şube niçin parasız yatırmayı kabul ederken aynı banka Diyarbakır caddesinde fark para almaktadır.
Sebebi Diyarbakır caddesindeki yüksek kira farkları mıdır?
Her şeye rağmen paranızı ATM’ye yatırmaya çalışırsınız. Ancak, her seferinden tanımlanamayan para uyarısı alırsınız. Halbuki az önce yine bir bankadan çektiğiniz paradır bu ama illaki tanımlanamıyor der makine. Parayı biraz düzeltir, kenarlarını terli ve sinirli ellerinizle katlar tekrar denersiniz ve bu sefer para kabul edilir.
Fakat para üstü meselesi de vardır. Paranız takılabilir ve aldığınız dekontu mesai saatinin bitimine yakın içerideki görevliye vererek ancak tahsil edebilirsiniz.
Sanırım bu banka halen devletin tekelinde olan bir banka. 50’li yılların anlayışı her tarafına sinmiş. Günümüz çağdaş bankacılık anlayışından çok uzak. Hani bazen Amerikan filmlerinde izlediğimiz bankalar vardır ya, Meksika ve Nikaragua filmleri. Ne hizmet vardır bu bankalarda ne de itiraz edilebilecek bir makam. Dahası o banka aracılığıyla ne dolaplar çevrilmektedir. Tabii bizim tarla ve bitki üzerine kurulu Ziraat Bankamızın böyle bir durumu yok ancak hizmet kalitesinde adı geçen ülkelerden de bir farkı yok. İşte ortada durum. Gidin ve sınav zamanı bu bankayı bir görün. Kapıdaki kuyrukları ve eziyetleri. Yazıktır, günahtır. Birde internet sitesine girdiğinizde sanırsınız New York’te Empire State Binası tarzı bir yerde tüm dünya ekonomilerine kredi sağlayan bir bankadır. Yok kardeşim, yok. Kazın ayağı hiçte öyle değil.
Ziraat Bankasının en kısa zamanda modernize edilmesi gerekiyor.
Tabii ki eğer önce insana hizmet anlayışı hedeflenmişse