Milli Eğitim Müdürlüğü Batmandaki okullarda görev yapan 100 kadar okul müdürünün başarısını ölçmek için çalışma başlattı. Bu çalışmanın tamamlanması sonucunda dört yılının tamamlayan okul müdürlerinden 42 tanesi yeterli puan olan 75 puanı alarak görevde kalırken geri kalan okul müdürlerinin idari görevlerine son verildi.
Bu yeni yapılanma sonuçları da internetteki Web sayfasında yayınlandı. Yayınlandı yayınlanmasına da ardından da kıyamet koptu. Çünkü hem okul müdürleri hem de bu camiada çalışan sendikalardan itirazlar gelmeye başladı. Hem Eğitim Sen hem de özgür Eğitim Sen sendikaları bu tablodan rahatsızlık duyduklarını ifade eden açıklamalar yaptılar. 
Bu basın açıklamalarına bakıldığında ortaya çıkan ortak eleştiri atanan yeni okul müdürlerinin Eğitim Bir Sen üyesi öğretmenler olduğu. Dolayısıyla burada liyakat ve haktan ziyade taraftarlık yapıldığı eleştirisi var. Özgür Eğitim sen basın açıklamasında; “……..Devlet içindeki paralel örgütün temizlenmesi adına,okul müdürlerini güncellemeye kalkanların,Paralel Zihniyetten aslında hiç bir farklarının olmadığı bu sözünü ettiğimiz en son uygulamalarıyla tescillenmiştir” diyor.
Aynı basın açıklamalarında bazı şube müdürlerinin ismi zikredilerek aldıkları puanların düşündürücü olduğu da belirtiliyor.
 “Değerlendirme puanına göre 75 puan ve üzeri alan 42 kişinin % 98’inin eğitim bir sen’li, % 1’lik kısmının ise yakın zamanda bulunduğu sendikadan istifa edip eğitim bir sen’e üye olan kişilerden oluşması tesadüf değildir. Değerlendirmeye tabi tutulup tasfiye edilen 57 müdürden sadece biri sendikamıza üyedir.” Bununla birlikte yıllardır Batmanda en zor şartlarda okul müdürlüğü yapmaya çalışan 57 okul müdürünü bir çırpıda silip atan bu zihniyete soruyoruz. Madem bu adamlar okul müdürlüğü yapamayacak kadar başarısızlardı da şimdiye kadar neden bunlara müdürlük yaptırdınız? Cümleleri de özgür eğitim Sen’in basın açıklamasından.
Bu konu ile ilgili Eğitim Sen’in de açıklaması var. Ancak açıklamalardan ziyade meselenin özüne gelmekte fayda var.
Mille Eğitim Müdürünün değişmesinden sonra bir takım değişikliklerin yapılması beklenmekteydi. Bu değişimin sendikalara üyelik sistemine göre değil de daha adil yapılması elbette beklenen özelliktir. Çünkü okul müdürlerinin değişimi sadece makam değişikliği değil. Bu Müdürler yanlarına alacakları yardımcıları ile okullarında kendi yandaşlarını kollayan adımlar da atabilirler. Bunun yeni bir çatışmaya ve cepheleşmeye yol açmaması için gerekli önlemlerin alınmasında fayda görmekteyiz.
Bu yeni atamalardan sonra okullardaki başarı oranının artması gerektiği açıktır. İlimizin 2013 yılı YGS sonuçları Türkiye sıralaması 67. Sıra. Bu sıralamanın değişmemesi veya daha üst sıralara çıkmamamız durumunda Milli Eğitimdeki yönetimin sıkıntılı bir duruma düşeceğini şimdiden hatırlatmakta fayda var.
Her iktidarın kendine yakın gördüğü ve güvendiği insanlarla çalışması elbette doğaldır. Ancak bu çalışma yönteminin başkasının haklarının gasp edilmemesi ve adalet ilkeleri çerçevesinde olması gerektiği de unutulmamalıdır. Sendika üyeliği eğer iddia edildiği gibi atamaların belirleyici kuralı haline gelmiş ise bu eğitimde ayrışmanın da işareti olacak ve korkarız ki ileride sıkıntıların yaşanmasına neden olacaktır.
Tek sesli, tek renkli, tek yönlü bir yönetim anlayışı yanlışlarını görme özelliğini de yitirmeye müsaittir. Dileriz Milli eğitimin yeni kadrosu yaptıklarının farkında olarak sorumluluklarını yerine getirir. Ve bu başarı çıtasını yükseltir. Aksi durumda bu tartışmalar uzun süre kamuoyunun gündeminden çıkmaz.