Son günlerde siyaset sahnesindeki bütün olumsuzluklara rağmen spor ve sanattaki başarılar “yerli“ gururumuzu okşamaya yetti.

AMED sportif kulübünün Ziraat Türkiye kupasında tur atlaması ve Fenerbahçe ile karşılaşma başarısı yakalaması sporseverleri ekrana kilitleyen başarılardan biri oldu. Normal bir spor karşılaşmasından ibaret olun Amed spor karşılaşmaları Bursa’daki seyirci tezahüratı nedeniyle “yerli”-” Yabancı” tartışmalarını da beraberinde getirdi. Dokuz futbolcusu Türkiyeli olmayan Bursaspor türbinlerinden atılan sloganlar nedeniyle müsabaka yön değiştirdi ve birinci lig takımı ikinci lig takımına yenildi.  Maçın skoru 2-1 oldu. Yenilenin sahadaki futbolculardan çok tribündeki seyirci zihniyeti olması Amed spor taraftarlarını sevindiren unsurlardan biri oldu.


Spordaki bu başarıdan sonra gelen ikinci başarı ise sanattan geldi. Batmanlı sanatçı Emre Sertkaya TV8 ekranlarından yayınlanan ve Acun Ilıcalı’nın sunduğu “ o ses Türkiye” yarışmasında birinciliğe ismini yazdırarak hem sevenlerini gururlandırdı hem de “yerli” gururumuzu okşadı.


Başarıya bu kadar susamız insanların bulunduğu bölgemizde imkânlar el verdiğinde başarı hanesine nasıl imzalar atılabildiğini de görmüş olduk. Bu yarışmada ilgimizi çeken bir diyalog paylaşılmaya değer. Yarışma jürisi ve yönetimi Emre Sertkaya’nın kardeşine bir soru sordu. Büyüyünce ne olmak istiyorsun diye? Cevap oldukça anlamlıydı. Küçük çocuk “Bilim adamı olacağım” diyerek net bir kararlılık gösterdi. Fırsat verildiğinde yeni Aziz Sancar’ların ortaya çıkmaması için bir neden yok değil mi? Bu alandaki başarılar da bizi duygulandırır ve gururlandırır elbet.


SERT KAYADAN GÜZEL SES VE ANLAMLI PARÇA


Kula kulluğun hat safhaya çıktığı bir dönemde Kul Nesimi’nin “kula minnet eylemem” şiiri ile seyirci karşısına çıkıp başarı kürsüsüne çıkan Emre Sertkaya’nın halktan büyük destek almasının anlamlı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Bunca sorunun içinde bile kendi çocuklarının başarısı için desteğini esirgemeyen hemşerilerimin bu desteği elbette karşılıksız kalmadı. Emre’nin her söz verildiğinde memleketine selam göndermesi kendisine “SMS” olarak geri döndü ve birincilik kürsüsünü sağlamış oldu.

Bu dayanışmaların her alanda gelişmesi elbette temel dileğimizdir. Biz çocuklarımızı destekleyeceğiz ki her alanda başarılı evlatlarımız olsun. Sanatta da, spor da, bilimde de, kültür de hak ettiğimiz yerlere ulaşalım.

 Şiirin sahibi Kul Nesimi hakkında da bir bilgi paylaşalım; Cahit Öztellinin yaptığı son araştırmaya göre, "XVII. yüzyılın ünlü Bektaşî ve Hurufî şairidir. Soyu XIV. yüzyılın ünlü şairlerinden ve Yunus Emre izleyicilerinden Sait Emre'ye dayanır, iran Safavi şahlarının Anadolu üzerindeki egemenliğini sağlamak yolunda sürdürülen siyasal çabalara katılmış, bu yüzden Alioğlu ve Dedemoğlu'yla birlikte kovuşturmalara uğramıştır. Sonunun nasıl bittiğini gösterecek belge yoktur." Kulla minnet eylemem şiiri Ahmet Aslan tarafından söylenince büyük beğeni toplayan eserlerden biri oldu. Şiiri sizlerle paylaşarak yazımızı bitirelim.

 

KULA MİNNET EYLEMEM

Har içinde biten gonce güle minnet eylemem 
Arabi,Farisiyi bilmem, dile minnet eylemem 
Sırat-ı Mustakim üzere gözetirim Rahimi 
İblisin talim ettiği yola minnet eylemem 

Bir acayip derde düştüm herkes gider karına 
Bugün buldum bugün yerim,Hak kerimdir yarına 
Zerrece tamahım yoktur şu dünyanın varına 
Rızkımı veren Hüda dır kula minnet eylemem 

Ey Nesimi Can Nesimi ol gani mihman iken 
Yarın şefaatkılarım Ahmed-i Muhtar iken 
Cümlelerin rızkını veren ol gani serdar iken 
Yeryüzünün halifesi hünkara minnet eylemem

                                                                  Kul Nesimi

Dönemin ruhuna uygun olan parçalar dillendirildiğinde halkın büyük beğenisini topluyor gibi. Aslında bu konudan en fazla ders alması gerekenlerin yöneticiler olduğunu düşünüyoruz. Dileriz herkes her başarıdan ve başarısızlıktan gereken dersi alır!