Ülkenin gündemi siyasette sert tartışmalar bölgemizde ise savaştan farksız çatışmalarla geçiyor. Ölüm ve patlamalar yaşamımızın rutinleşen olayları haline geldi. Barışmayı beceremeyenler savaşmaktaki üstün becerilerini sergiliyorlar. Böylesi bir ortamda yaşamın geri kalan bölümlerini de unutmamak gerekiyor.

Batman 16 Mayıs 1990 tarihinde Türkiyenin 72. İli olarak yerini alan bir kentimiz.Kısa gelişim sürecinde bir çok badireler atlayan ve bir çok tarihi olaya tanıklık eden bir yerleşim yeri. Biz de bu kentin ilk Gazeteciler ve Yayıncılar Cemiyeti olarak il oluşumuzun 26. Yılı münasebetiyle bir etkinlik yapmayı planladık.190-2016 tam 26 yıl. Bu sürede neler oldu, neler bitti ilimiz nereden nereye geldi ve dışarıdan bakılınca nasıl görünüyor gibi soruların cevabını bulmak için kent, yaşam ve Medya konulu panelde karar kıldık.
DURAN, ALPMAN VE YİRMİBEŞOĞLU
Cumartesi günü saat 13.30’da düzenlenecek panele tecrübeli gazetecilerden Ragıp Duran, Nazım Alpman ve hukukçu Vildan Yirmişoğlu’nun da aralarında bulunduğu konuklar, Batman’ı masaya yatıracak. BGYC Yönetim Kurulu olarak kentimize karşı sorumluluklarımızdan birine daha yerine getirmiş olacağız.

Davet ettiğimiz konuklarımız hakkında kısa bilgiler vererek konuyu noktalayalım. Panelde buluşmak dileğiyle…

VİLDAN YİRMİBEŞOĞLU

İstanbul Barosu Avukatı Vildan Yirmibeşoğlu İstanbul’da doğmuş olup, Kadıköy Koleji ve Doğuş Koleji’ndeki orta öğreniminin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu ve yüksek lisans derecesini de yine İstanbul Üniversitesi’nden aldı.

Av. Vildan Yirmibeşoğlu, beş yıl süreyle yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak Bilgi Üniversitesi’nde görev aldı. TCK Kadın Çalışma Grubu’nun basın sözcülüğünü gerçekleştirdi. Bilirkişi sıfatıyla iki yıl üst üste Avrupa Parlamentosu’na davet edildi. Üç yüz Ağır Ceza dava dosyasının analizi olan “Toprağa Düşen Sevdalar” adlı kitabı kaleme aldı.

Avukat Vildan Yirmibeşoğlu 2011 yılı itibari ile serbest avukatlık yapmakta olup, birçok hukuki ihtilafın yanı sıra özellikle dijital medya suçları davalarını takip etmektedir. Halen Yirmibeşoğlu Hukuk bünyesinde İnternet / Bilişim Suçları, Ceza Hukuku, Medya ve Basın Hukuku, Aile Hukuku, Sözleşme Hukuku, İdare Hukuku, Gayrimenkul Hukuku, Tüketici Hukuku, İnsan Hakları Hukuku (Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Davaları) gibi alanlarda danışmanlık ve dava takibine devam etmektedir

RAGIP DURAN (1954) Gazeteci- Yazar.

Galatasaray Lisesi'ndeki öğreniminden sonra, Aix-Marseille Hukuk Fakültesi, CFPJ-Paris ve Nieman-Harvard'da eğitim gördü. Galatasaray, Marmara ve Bilkent üniversitelerinde ders verdi. 1978 yılından bu yana Aydınlık, Hürriyet, Cumhuriyet, AFP, BBC, Özgür Gündem'de gazetecilik yaptı. Halen Fransız Libération gazetesinin Türkiye muhabiri; ayrıca Express, Tükenmez dergilerinde ve Apoletli Medya blogunda yazıyor. . Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde, Marmara İletişim'de ve Bilkent Mütercim*Tercümanlık Yüksek Lisans bölümlerinde dersler verdi.Afgan Savaşçıları (Aydınlık Yayınları, 1980),Apoletli Medya (Patika Yayınları, 1996),Burası Dünya Polis Radyosu (Yapı Kredi Yayınları, 1999),Medyamorfoz (Avesta, 2000) kitaplarını yazdı. Çeviriler de yapan yazar bir çok kurumdan da ödüller aldı.

NAZIM ALPMAN

Nazım Alpman 1952 yılında Beykoz'da dünyaya geldi. Beykoz Spor Kulübü'nde lisanlı olarak yüzdü, kürek çekti ve basketbol oynadı. DİSK'e bağlı Maden-İş Sendikası'nda çeşitli düzeylerde görev yaptı.1970'li yıllarda sendika yayın organlarında, Vatan ve Politika gazetelerinde karikatür çizdi. 1987 yılında Eylükatür -12 Eylül Karikatürleri adıyla bir karikatür sergisi açtı. Aynı yıl Milliyet gazetesinde çalışmaya başladı.

Gazeteciliğin yanı sıra televizyon belgesellerine metin yazarlığı da yapan Alpman, BirGün, internethaber.com, sansursuz.com'da köşe yazarı olarak günlük siyasi yazılar yazıyor. 2003'ten itibaren yazmaya başladığı National Geographic Dergisi'nde bugüne kadar 20 dosyası yayınlandı. 2007'den itibaren İZ TV'de "Hayatın Notları" kuşağını hazırlayıp sundu. Yine İZ TV'de Yakın Tarih adlı belgeseli hazırlayıp sunmaya devam ediyor.

Yazarın Başka Dünyanın İnsanları Çingeneler (1992 ve 1997 Ozan Yay.), Gazetecilerin Şakası Olmaz (1998 Ozan Yay.), Sınırda Yaşayanlar Trakya Çingeneleri ( 2004 Bileşim Yay.), İnsan Yağmuru (2007 Ozan Yay.), Yüzyıllık Beykoz Hikayeleri (2008 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları), Anadolu'nun Elleri (2009 Halk Bankası Yayınları), Jules Verne'in Yolu (İstanbul 2010 Projesi), Evvel Zaman İçinde Beykoz (2009 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları) ve Hayatım Beykoz (2009 Beykoz Belediyesi Kültür Yayınları) ile birlikte dokuz kitabı vardır.