Kantara köprü yapma fikrini hayata ciddi manada gerçekleştirme girişimine eski valilerimizden Efkan Ala kalkışmıştı. Bütün girişimcilik ruhuna rağmen bu projeyi gerçekleştiremedi. Efkan vali daha pratik bir proje ile gerekirse asma köprü şeklinde olsa bile bir köprü yapmayı düşünmüştü ama yapamadı.
Seçimlerden önce kantara köprü yapılması fikri yeniden gündeme getirildiğinde açık söylemek gerekirse konuyu bir seçim malzemesi olarak değerlendirmiştik. Çünkü son dönemlerde ilimize bu yapıdaki talepler için ödenek bulma, projeyi önceliklendirme ve işi yapma pek mümkün olmamıştır. Üniversite konusunda bile bu hızda bir ilerleme kaydedilmemişken ”kantara köprü mantara çatı” gibi gelmişti bize. Ancak hiç üzülmeden belirtmeliyim ki yanılmışız. Bu yanılgım yüzünden de mahcup olduğumu söyleyebilirim ama hiçte üzülmedim. Beni yapamazlar düşüncemden dolayı mahcup edenlere aslında bir teşekkür borçlu olduğumu da belirteyim. Sonuçta Batman benim memleketim ve bu memlekete bir çivi bile çakılmasına katkı sunan insanlara teşekkür etmek de bizim görevimiz.
Kantar köprüsünün çok önemli bir gelişim evresi var. Köprü normal koşullarda yapılamazdı. Yapılsa bile bu proje yıllar sonra hayata geçebilirdi. Benim olumsuz düşünmemdeki temel unsur buydu. Ancak bu çalışmada prosedür normal işlemedi. Birçok kurum el ele vererek projeyi hızlandırmak için farklı bir yöntem uyguladı ve proje başarı ile sonuçlandırıldı. İşin içinde olanlar bu ilin protokolü. Bakan, Milletvekili, Vali, Jandarma tugay komutanı ve bürokrasi yetkilileri bu projenin gerçekleştirme mimarları.
Kantar köprüsü projesi yatırım önceliklendirme sıralamasında sekizyüzlü sıralarda olan bir projeydi. Maliye Bakanı Sayın Şimşek’in çabaları sonucunda ödeneklendirme konusunda ön sıraya çekildi ancak bu yeterli değildi. Projenin hayata geçirilmesi için önceliklendirilmesi gerekiyordu bu da güvenlik kapsamına alınarak çözümlenebilirdi. Bu konuda askeri yetkililerin devreye girmesi gerekiyordu ki projeyi bu şekliyle onaylattıran isim de Bereceli Paşa olarak görünüyor. Yani askeri kanat bu konuda epey çaba göstermiş görünüyor. Bu sayede proje güvenlik yolu kapsamına alındı önceliklendirildi. Maliye Bakanının ödenek sorununu hal etmesi ile de proje ihale aşamasına gelmiş oldu.
 Bu projenin hayata geçmesi ile birincisi o bölge ulaşım imkânına sahip olacak. Yüzyıllardır çekilen sıkıntı bu köprü sayesinde giderilmiş olacak bu nedenle bu köprünün yapılması gerekiyor. İkincisi bu köprü yapımı aynı zamanda ilimize yapılan bir yatırımdır. İlimize gelecek paranın yanı sıra onlarca insan da bu sayede iş imkânı bulacak ve çalışacak.
Yatırımlar konusunda değerlendirmelerde bulunurken daha geniş bir çerçevede düşünme ve ona göre kararlar vererek açıklamalarda bulunmanın daha faydalı olacağını düşünüyoruz. Kantar köprüsünün güzergâhındaki bölgeleri canlandıracağı açıktır. Orada yaşayan insanları beğenir veya beğenmeyiz bu ayrı durumdur. Bugün iyi olan yarın hata yapabilir bugün hata yapan yarın doğru şeyler de yapabilir. Bu nedenle yatırım konularını değerlendirirken bireysel yada konusal durumlardan ziyade yapılan işin memlekete fayda sunup sunmadığına bakmanın daha yararlı bir yaklaşım olacağını düşünmekteyiz.  
Refahta eşitlik aramamız gerektiğini hiçbir zaman unutmamalıyız. Yokluk, imkânsızlık ve yoksulluk nedeniyle zaten geri kalan bölgemize gelen veya gelebilecek yatırımları bir de biz engellemeye çalışır ya da engellersek bu memleketi sevdiğimizi nasıl kanıtlayacağız?
Eminiz ki bugün için bazı endişeler yaratsa da yapımı tamamlandığında kantar köprüsü son zamanlarda yapılmış olan en güzel yatırımlardan biri olacaktır. On yıl sonra her şey düzeldiğinde orada köprü yapmak için kıvranmaktansa bugünden o günleri düşünmek daha kolay değil mi?
Biz böyle düşünüyoruz bu nedenle de köprü yapımında katkısı olanlara peşin olarak teşekkür ediyoruz. Bir Batmanlı olarak yatırım severlere sesleniyoruz. Yatırım sizden teşekkür bizden. Bizden de bu kadar geliyor!