Televizyon ve haber kanallarında izlemiş ve okumuşsunuzdur. Haberin detayı;

İsviçre Hükümeti, herkese ayda 2500 Frank (7 bin 500 lira) vatandaşlık maaşı verilmesi için yasa tasarısı hazırladı. Tasarıya göre, 18 yaşından küçüklere de aylık 625 Frank (1800 lira) ödenecekti. Tasarı dün halk oylamasına götürüldü ve yüzde 77 ile reddedildi. İsviçreliler, “koşulsuz maaş verilirse çalışmamak özendirilir ve işsizlik artar” dedi.

Şimdi Allah rızası için bir Türkiye’ye bakın ve bir de elin gâvuru dediğimiz İsviçre’ye.

Millet işsizlik artmasın diye bedavadan alacağı parayı elinin tersiyle itiyor.

Şimdi soruyorum size kim daha iyi Müslüman, kim daha iyi insan, kim daha iyi vatandaş

Tabii tabii şahadet getirdik ya ömür billâh İslam olduk, vay be.

Gelin dürüst olalım ve içimizdeki pislikler ile sözüm ona gâvur dediğiniz İsviçrelileri mukayese edelim.

Batman’da 90’lı yıllarda iki duvar üst üste koyup teşvik paralarını Ankara’da Kennedy-İmperyal otel ve Mersin’deki Martı otelde yiyenler kimdi?

Devletin kamulaştırma yapacağını bilip hemen arazi üstüne fıstık ağaçları dikip parasını ikiye katlayanlar kimdi?

90’lı yıllarda devletin besi çiftçiliğini teşvik etmek için gönderdiği Hollanda inekleri gerçektende milletin efendisi köylüye mi yetişti?

Gece yarısı bankaları boşaltan ve bunun faturasını da yurdum insanının karşıladığı çok muhterem şapkalı mefta bu ülkenin vatandaşı değil miydi?

Her bayram arifesinde büyük şehirlerde kaçak içki ile insanların kör olmasına ve ölmesine sebep olanlar da bu ülkenin sakinleri değil mi?

KPSS ve Üniversite sınavlarında bismillah diyerek kopya çekenler, bu ülke sevdalısıydınız değil mi?

Suriyeliye it bağlasan durmaz kulübeyi 600 TL bedelle kiralayan da senin benim gibi bir değil mi?

Günde 12 saat çalıştırdığı Suriyeliye 400 TL aylık veren de inanın çok yakın çevremizden biri.

Bir numaralı yalak evinde kaçak elektrik kullanıyor. Bir numaralı nesepsiz de arazisini kaçakla suluyordu. Ama sorsan bir numaralı memleket sevdalısı.

Amcasının yetim diye yanına aldığı, zamanı gelince yiğenini işten çıkardı. Hoş kardeşine hayrı olmayandan ümmete, millete hayır mı gelecek?

Bu örnekleri o kadar çok uzatabilirim ki, gerek yok.

O yüzden kimse bana vatan, millet, din, iman sevgisinden bahsetmesin.

Bugün Türkiye’de yaşayan kanı bozuklar, sistemi öylesine bir noktaya getirmişlerdir ki İsviçre’de olan olayın binde biri Türkiye’de olsa çoktan vatanı da, milleti de satmışlardı.

Bir taraftan oruç ayı ama diğer taraftan parçalanan insan cesetleri, kadın, çocuk demeden feryatlar figanlar. Bugün de Midyat kan ağlıyor.

Kitap Zamanı; Bediüzzaman Saidi Nursi’nin muhteşem eseri Asa-yı Musa’yı şiddetle okumanızı tavsiye ediyorum. Son zamanlarda okuma konusunda eski performansımı yakaladım ve günde kaç saat okuyorum tam bilemiyorum ama gördüğünüz gibi birkaç günde bir kitap kritiği yapabiliyorum. Bence sizde okuyun. Akşama kadar orada burada oturup, dedikodu ve gıybet yapacağımıza hem kültürünüzü arttırın ve hem de dininizi öğrenin. Çünkü İslam dininin ilk emri İkra, yani Oku….