Hasankeyf belediyesine ait yarım otobüsler her gün Batman’a onlarca sefer yapar. Diğer minibüslere oranla 50 kuruşu az olan bu ulaşım araçları köylülerin ve özellikle de üniversiteye hazırlık kurslarının olmadığı Hasankeyfli öğrencilerin rağbet ettiği bir araçtır.
Gelin görün ki sözüm ona belediyeye ait olan bu araçta koltuk sayısından daha fazla ayakta yolcu taşınmaktadır.
Herhangi resmi bir kuruma ait olmayan Midyat ve Gercüş hatta Nusaybin araçları asla ayakta yolcu almaz iken üzerinde koca yazılarla Hasankeyf Belediyesi yazılı bu araçlar niçin bu kadar çok yolcu almaktadır?
Hasankeyf Belediyesi ve başkanı bu durum hakkında niçin konuşmamaktadır?
Resmi kurum aracı olduğu için mi Binatlı (Bleder) hizasında nöbet bekleyen sivil araçlı trafik memurları bu araçları denetlememektedir.
Bir kaza olması durumunda katliamın yaşanacağı belli olan bu duruma kimse dur demeyecek mi?
İki turist aralarında İngilizce konuşurlarken kulak misafiri olmuştum. Erkek yanındaki İngiliz bayana diyordu ki; sana belki garip geliyor ama böyle itiş kakış yolcuların olduğu başka ülkelerde var. Mesela Hindistan, Pakistan. Buralarda da yolcular kalabalık bir şekilde ayakta dururlar.
Buyurun size imaj. Ne güzel bir imaj değil mi? Birileri üç kuruş fazla kazanacak diye Batman ve Hasankeyf’in imajı yerle yeksan.
Ayrıca ben Belediyeye ait olduğu üzerinde yazılı bu araçların hiçbirisinde bilet uygulaması da görmedim. Nasıl bir Belediye hizmet aracıdır bu.
Onun için mi birçok kişi ayakta gidiyor. Nasılsa 25 kişi koltuk, ötekiler ayakta, indiragandi durumları.
Ancak, bir kaza olması durumunda birçok insanın öleceğini de hepimiz biliyoruz.
Yazıktır, günahtır. Batman’ın ismi bu şekilde anılmamalı Avrupalarda
İşin kötüsü halkımızda bu durumu kanıksamış. Kimse demiyor ki kardeşim niye bu kadar insan alıyorsun? Ayakta duranlar, elinde bebeği olanlar.
İnanın o kadar çok kalabalık ki içeride doğru dürüst nefes bile alınmıyor.
Sayın Hasankeyf Kaymakamı ve Batman Trafik Müdürü. Alın size açık yazı. İnanmıyorsanız yarın Çömçe Lokantasının önünde duran Hasankeyf Belediye otobüsüne binin ve akşam saat 16.00 da tekrar geri dönün.
Seyredin mahşeri. Seyredin Hindistan otobüsünü.