AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin, Batman’ın bir öğrenci kenti, bir sağlık kenti, bir sanayi kenti ve bir turizm kenti olarak yeniden planlanmasının gerektiğini söylüyor…

Güneştekin, yönetim anlayışı olarak halkla bütünleşen, halkın emrinde ve gönlünde olan bir Başkan olmayı hedeflediğini belirtiyor ve ekliyor: “Şehrin refah düzeyinin arttırılarak yaşam için, eğitim için, sağlık turizm için, yatırım için tercih edilir hale getirilmeli…”

HERKESİ DİNLİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, Batman Belediye Başkan adaylığı resmen açıklanan Murat Güneştekin’in, eski İl Başkanlığı makamı ziyaretçilerle dolu şu günlerde.

Tüzük gereği İl Başkan Vekilliğine Cemalettin Gözkeser bakıyor.
İl Başkanlığından Belediye Başkan adaylığının kutlama ziyaretleri sürerken, kalabalık bir çevre ve muhtarlar Güneştekin’i yalnız bırakmıyor.
İl Başkanlığı görevini bıraktığı halde kalabalık bir çevre onunla birlikte.
Beklemediği anda gelen adaylıkla kendisine zor bir görev yüklemişti.
Adaylık talebi olmadığı halde böyle bir görev kendisine verilmişti.
Adaylığı öncesinden de “Bize ne görev verilirse hazırız” demesi bundandı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk açıkladığı 40 İl’in Belediye Başkan adayları arasındaydı.
Ak Parti’de Belediye Başkan adayı artık Güneştekin’di.
Güneştekin, her zaman inandığı partisi için adaylığa hazırdı.

SORUNLARA BAKIŞ AÇISI
Ana hatlarıyla Batman’ın sorunlarına bakış açısını konuştuk Güneştekin’le.
Örneğin, Diyarbakır’a kadar gelmesi planlanan hızlı trenin mutlaka Batman Gar’ına gelmesinin gerektiğini düşünüyor.
Bunun için projeleri kapsamında hızlı trenin de olabileceğini söylüyor.
Batman’ın bir öğrenci kenti, bir tarım kenti, bir sağlık kenti, bir sanayi kenti, bir turizm kenti olarak yeniden planlanması gerektiğini düşünüyor.
Bir inşaat mühendisi olarak Batman’da kentsel dönüşümden İluh deresi çevresindeki eski yapılara kadar birçok projeyi hayata geçirmeyi planlıyor. Bir de 50 yıllık yara olan İluh deresi ıslahı…

HALKLA BÜTÜNLEŞEN BİR BAŞKAN
Yönetim anlayışı olarak halkla bütünleşen, halkın emrinde ve gönlünde olan bir başkan olmayı hedeflediğini belirtiyor.
Güneştekin, ‘hizmet’ odaklı çalışacağını söylüyor.
AK Parti’nin yerel yönetim anlayışıyla son iki yılda önemli hizmetleri olduğu ve bu hizmetlerin devamının geleceğini kaydediyor Murat Güneştekin.
Kendi ekibiyle çalışacağını ve bunu da kimseyi incitmeden başarmak istediğini vurgulamadan da edemiyor AK Parti Batman Belediye Başkan adayı

“ŞEHRİN REFAH DÜZEYİ ARTACAK...”
Görev verildiği takdirde birlikte şehri yöneteceği kişileri özenle seçeceğini, buna rağmen yanlışa düşenleri hiçbir şekilde affetmeyeceğini belirtiyor.
AK Parti Batman Belediye Başkan adayı Murat Güneştekin, Batman için çok özel ve örnek projeleri de hazırladığının altını çiziyor.
Petrol şehrini imarıyla; mesleği gereği bire bir ilgileneceğini ifade ediyor.
Şehrin refah düzeyinin arttırılarak yaşam için, eğitim için, sağlık turizm için, yatırım için tercih edilir hale getirilmesi gerektiğini anlatıyor Güneştekin…