Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Sayın Aydın Ekinci ile Batman spor alanında bir ivme kazanacaktır. Bunu konuşmak için henüz erken diyebilirsiniz. Hiçte öyle değil. Bizde bir laf vardır ya “perşembenin gelişi çarşambadan bellidir” diye. Bu kişinin de spora yapacağı katkılar şimdiden belli. Daha önceki hiçbir müdürün döneminde olmayan bir yaklaşım tarzını gördük. Mesaisinin daha başında tüm antrenörleri topladı. Bilgi alış verişinde bulundu. Spor il temsilcileri ile bir toplantı yaptı ve bu güne kadar yapmış oldukları çalışmalar ile bu günden sonraki yapmayı planladıkları çalışmalar ve faaliyetler ile ilgili bilgi aldı. Hasankeyf Kaymakamı kendisini aradığında elindeki spor materyallerini acilen gönderdi.
Alçak gönüllü ve her gelen misafirle sıcak ilgilenme de göze çarpan bir durum. Bu milletin “efendi müdürlere” değil, insan ilişkilerine dikkat eden “adam gibi adam” müdürlere ihtiyacı var.
Sayın okurlar, bu radikal bir değişim tarzıdır. Daha önceki müdürlerin gerek insan ilişkilerinde ve gerekse ihtiyaç olunan spor materyalleri konusunda yapmamış olduğu bir şeydir bu. Belki spor ve antrenman salonlarından uzak olanların yakından bilemeyeceği konular ama bizler bu değişimi çok çabuk fark ederiz. Çünkü hem basın mensubu ve hem de antrenörüz.
Batman halkı bu anlamda çok şanslı bir döneme merhaba demiştir. Devletin ve bu milletin kaynakları artık halka kanalize olacaktır. Çok şey biliyoruz, ama yazmıyoruz. Batılı tasvir bir çeşit zihinleri bulandırır ya, anlatmanın, deşmenin bir alemi yok. Yapana hayrı da yok zaten. Bu günden sonrasına bakmak lazım.
Aslında bu olumlu yöndeki trend Vali Turhan ile başlamıştı zaten. Boşalan il müdürü makamına başarılı ve dürüst şube müdürü Halil Çöl’ün vekâleten bakması, bu kişinin de profesyonel sporcu olmasından ötürü olumlu bir çalışmanın başlaması anlamına geliyordu ve öyle de oldu zaten. Birçok spor branşına malzemeler gitti. Kent merkezinin yanı sıra ilçelerde bu durumdan istifade etti. Vali Beyin maddi yardımlarının yanı sıra Çöl’ün kişisel gayretleriyle spora küskünler ve bir şeyler yapmanın telaşında olan bireylerde tekrar Gençlik Spora dönüş yaptılar. Artık madalyalar gelmeye başlamıştı. Ölü toprağını üzerinden atmaya başlayan Batman’da Voleybol, Taekwondo, Kung-fu, Mai thai, masa tenisi…vs. şampiyonluklar çıkıyor olmuştu. Olimpik Havuz tek bir dönemde para basan bir akarete dönüştü. Yaz ortasında biten fuel-oil sonraki seneye artar oldu. Sporcular birçok malzemeye kavuştu.
Boşalan koltuk Aydın Ekinci ile tekrar istikrara kavuştu.
Genç Müdürün önümüzdeki süreçte en çok uğraşmak zorunda kalacağı konu yapılan ihalelerin takibi konusu olacaktır. Çünkü bazı firma sahipleri halen eski geleneklerini sürdürme refleksiyle hareket edecekler ve taahhüt ettikleri işleri yarım yamalak sonlandırmak isteyeceklerdir. Kalitesiz malzeme kullanımı, çim saha kuruması, nakliye bedellerinin ödenmemesi, eksik işçilik gibi birçok konuda maalesef müteahhitler sınıfta kalmaktadır. Araya birilerini koyup işlerini halletmek istemeleri gelen duyumlar arasında. Aslında bu konuda çok iyi bir analiz yapılması lazım. Sabıkalı Limitet şirketlerin ihaleye girmesinin önü alınması lazım. Ama bir şirket KİK tarafından yasaklı listesine alındımı bu kişi hemen yedek bir şirket devreye sokuyor veya sıfırdan şirket kuruyor. Ya da gidip bir şirketin dosyası ile ihaleye katılıyor. Bu anlamda çok boşluklar var. Ancak, iyi bir takip yapılırsa, tavizsiz olunursa bu tür virüs şirketlerin zararı minimize edilebilir. Müdür Ekinci’nin bu anlamda işi biraz zor, dikkat etmesi lazım. Edindiğim bilgi ve izlenimler genç müdürün bu konuda zoru başaracağı yönünde. Tabii her şeyi zaman gösterecek.