Batman Havaalanının birden fazla seferle tanışması gerektiği hatta aynı gün değişik saatlerde uçuşların ne kadar zorunlu olduğu gün geçtikçe daha net olarak ortaya çıkmaya başlıyor. Diyarbakır hava alanının onarım çalışmaları nedeniyle buradaki uçuşların yakın havaalanlarına yönlendirilmesinden sonra ortaya çıkan durum da bunun somut göstergesi olarak ortay çıktı.
Günde bir kez düzenlenen seferler sırasında hava alanı uçağın kalkış saatinde hareketlenir ardından in cin top oynamaya başlardı. İlk başlarda durum normal karşılansa bile bu durumun böyle olmadığı açık bir şekilde ortaya çıkmış bulunmaktadır. Diyarbakır seferleri bize pratik bir örnek sundu. Hava alanındaki seferleri artırdığımızda ve gece uçuşlarının da gerçekleşmesi halinde hem hava alanında ham de kentte farklı bir canlılık söz konusu olmaktadır.
Dünkü gazetemizde çıkan haber bunun somut delili. Haberi aynen alıntılayarak örnekleyelim; “Burası Batman Hava Limanı” başlığı ile verilen haberin devamı şöyle;Komşu İl Diyarbakır hava limanının üç ay süreyle onarıma alınması, Batman hava limanını gece-gündüz hareketlendirdi. Batman limanından Kıbrıs ve Erbil seferlerinin hazırlığı da yapılıyor.
GÜNDE 5 BİN KİŞİ UÇUYOR
Modern hava limanı terminalinin yanı sıra en büyük uçakların da uçuş yapabildikleri Batman hava limanı, son yılların en hareketli dönemini geçiriyor. Günde ortalama beş bin yolcunun uçuş yaptığı Batman limanında gece yoğunluğu, gündüzü solluyor. THY’nin yanı sıra Pegasus ve Onur-Air hava yolları şirketlerinin de sefer hazırlığı yaptığı Batman hava limanı, şimdi de yurt dışı seferlerine de ev sahipliği yapacak. Kıbrıs’ın yanı sıra Kuzey Irak’ın Kürt bölgesinin başkenti Erbil’e de seferlere de hazırlık yapan Batman limanına konuk olan yolcular, gördükleri ilgiden memnun. Devlet Hava Meydan limanları Batman Müdürü Erol Yılmaz, limanda hiçbir sorun yaşamaması için personeliyle birlikte geç saatlere kadar görev yaptıklarını ifade etti. Yolcuların Batman limanından memnun ayrılmaları için hiçbir fedakârlıktan kaçınmadıklarını belirten Yılmaz; “Limanımızda sıkıntısız uçuşlar sürüyor. Yolcularımızın memnuniyeti bizi daha da mutlu ediyor” dedi. “
Bir kentte hava alanının devrede olması ve uçuk seferlerinin ihtiyacı karşılayacak düzeyde olması durumunda kentin ekonomik ve sosyal yaşantısının yanı sıra siyasal yaşantısının da ilerleyeceğini bilmek gerekiyor. Günümüz koşullarında iyi ulaşım sağlanamadığı zaman yatırımcıları ve insanları günlerce süren otobüs yolculukları ile bir kente yönlendirmenin güç olduğunu/ olacağını hatırdan çıkarmamak gerekiyor.
En zorunlu olan gidiş güzergâhı olan Ankara bile otobüslerle gitmek eziyetten başka bir şey değil. Son derece konforlu olan her koltukta en az 16 kanallı Televizyon bulunan araçlarda bile 14-16 saat arasında süren yolculuklar yapmak yatırımcılar için büyük zorluklar anlamına gelmektedir. Oysa saat yedide kalkan ve 22 -23’lerde dönüşü olan uçuk seferleri ile günü birlik gelip gidişlerin insanları bir hayli rahatlatacağı açıktır. Komşumuz Diyarbakır’da bu imkan mümkün. Birçok Batmanlı hemşerimizin Diyarbakır’da Saat 06’da kalkan ve gece 23’te dönüş yapan uçukları kullandığını da yakından biliyoruz. Bir yandan 48 saat içerisindeki zamanınızın en az 32 saatinin otobüs koltuğunda gittiğini düşünün diğer yandan sabah kalkıp gündüz işinizi tamamlayıp gece evinizde olduğunuzu düşünün sizce hangisi daha rahat ve gerçekçi görünüyor?
Bu nedenle hem kentin sosyal ve ekonomik yaşantısını canlandırmak ve kente yatırımcı ve diğer kesimleri çekmek açısından hem de kente yatırım yaptırmak açısından Hava alanının uçuk seferlerinin artırılması bir zorunluluk olarak karşımızda durmaktadır. Bu görev kentin bütün bileşenlerinin ortak görevi olarak algılanmalı ve öyle davranılmalıdır.
Yeni firmaların en kısa sürede uçuşlarına başlamaları ve sefer sayılarını artırmaları dileğiyle…