Batman’da her geçen gün yeni bir dernek ve STK açılmakta, insanımız modern ülkelerdeki emsalleri gibi faaliyetlerde bulunmaktadır.
Batman Bilardocular Derneği de yeni kurulan bir spor derneği. Kurucusu ve Başkanı Abdülkerim Karaer. Bilinen ismi ile Adnan. TÜPRAŞ’ın sevilen ve çalışkan Özel Güvenlik Görevlisi Adnan Bey ile niçin böyle bir dernek açmayı düşündükleri üzerine sohbet ettik.
Batman Bilardocular Derneğini niçin kurdunuz?
Bilardo bir zamanlar boş insanların, dikiş tutturamamış kişilerin bir uğraşı olarak görülmekteydi. Dahası geniş halk kitleleri olarak spor olarak da görülmemekteydi. Bu bir spor disiplinidir ve Federasyonu da vardır. Amacımız bilardo oynayan, izlemeyi seven kişileri bir çatı altında toplayıp, gerekli çalışmaları yapıp Batman’da bir alt yapı oluşturmak ve Türkiye Şampiyonalarına sporcu göndermektir.
Kaç üyeniz var?
Yeni kurulan bir derneğiz ve siz Basın Organları aracılığıyla sesimizi duyurmak gayretindeyiz. Şu an 30 üyemiz var.  
Diğer dernek ve STK’larla ilişkileriniz olacak mı?
Olacak. Özellikle topluma faydalı konularda birlikte hareket etme, farkındalık oluşturma, güç birliği oluşturarak ses getirecek konularda bir sinerji oluşturma gayreti içinde olacağız
Başkanım bu duruma bir örnek verebilir misiniz?
Şöyle bir örnek verebilirim. Kendimde bir çalışanım ve TÜPRAŞ Batman Rafinerisinin son yıllarda Emniyet, Çevre ve Kalite konusunda yapmış olduğu müthiş çalışmalara bizzat şahidim. TÜPRAŞ’ın insana ve çevreye vermiş olduğu değer, çalışanlarının bilgilendirilmesi, doğaya saygı ve insan hayatının en büyük değer kabul edildiği emniyet çalışmaları Batman’da yapılabiliyor. İşte bilardonun da böyle bir kelebek etkisi yapacağını ve bazı önemli kazanımları halkımız arasında tetikleyeceğini düşünmekteyim.  
Bilardo kişiye ne gibi katkılar sağlar?
Bilardoya başlama yaşı 13’tür. Bu oyun estetik kavramıyla iç içedir. Ayrıca öğrencilerin sayısal dersleri olan matematik, fizik ve kimya gibi derslerde bilardonun olumlu bir katkısı olduğuna dair uzmanların görüşleri var. Zihinsel egzersiz açısından bilardo ile satranç hemen hemen aynı yoğunluktadır. Ancak bilardoda düşünsel faaliyetlerin yanı sıra bir maç sonunda yaklaşık 13 kilometrelik bir yol kat ettiğinizi düşünürseniz fiziksel anlamda da bilardonun farkını görmüş olacaksınız. Eğilerek vuruşlar, top açısının hem beyinde ve hem de istekadaki açısı fiziksel ve düşünsel faaliyet kişide maksimum düzeydedir. Satrançta güzel bir uğraş alanı ama sadece oturarak yapılan bir faaliyet. Bilardo hem kafa hemde fiziksel efor demek.
Bir disiplin sporu olan bilardo kişide otokontrol mekanizmasını geliştirmesiyle göze çarpar.
Bu spora başlamak ve üye olmak isteyenler için bir yeriniz var mı?
Belde Mahallesi Longoni Bilardo Salonu ve Bahçelievler Mahallesi Bitanem Bilardo Salonu.
Evet sevgili Batman Çağdaş okurları. Bu gün sizlere Batman’da yeni açılan bir dernek ve çalışmalarından söz ettik. Batman üzerindeki ölü toprağını atmaya çalışıyor. Bu tür dernekler, stklar ile insanımız çok daha kaliteli zamanlar geçirebilecektir.