Batman Çağdaş Gazetesi yayın hayatına 1984 yılından beri devam etmekte, yaşadığımız şehrin nabzını tutmaya çalışmaktadır.
Batman’ın ilk günlük gazetesi olan Batman Çağdaş 19 yıllık yayın hayatında tarafsız ve ilkeli gazetecilik anlayışıyla haklı gururu yaşıyor.
Rahmetli Enver Arslan’ın erken yaşta hayata veda etmesiyle birlikte bayrağı kardeşi Arif Arslan devralır. En büyük desteği kuşkusuz biraderi Nedim Arslan olur.
Arif Abi profesyonel anlamda gazetecilik yaparken farkında olarak veya olmayarak birçok gencin yetişmesine de öncülük eder, bir okul gibi.
Yayın hayatında birçok tehlikeli konuya parmak basılır. Yargılanırlar. Ölüm tehditleri alırlar. Ama tarafsız ve ilkeli gazetecilikten asla taviz vermezler. Bu gün İstanbul basınından duayenler geldikleri zaman bile ilk olarak Arif Arslan ile görüşmek isterler. Gerek Kürt sorunu ve gerekse Hasankeyfin HES’e kurban edilmesi konularında görüşüne başvurulan ilk isim hiç şüphesiz Arif Arslan olur.
Tabii başarının sırrı tek bir kurtarıcıda değildir. Takım ruhununda olması illa ki gereklidir. Bu anlamda Batman Çağdaş Gazetesi iyi bir ekibe sahiptir diyebiliriz. Zaman zaman çeşitli konularda zıt düşülse bile tepkiler demokrat kimliğinden asla sapma göstermez. 
Nedim Arslan, profesyonel kalem, hak ve hukuk düsturudur.
Mereto 72, gerek dini ve gerekse çevre konularında yazılar yazar.
Baykuş, sıra dışı yazılarıyla her daim gündem oluşturur.
Melek Barış, röportajlarıyla adından söz ettirir
Sorgu Latif Yıldız, yarım asırlık tecrübelerini paylaşır, dersler verir.
Yorum Bayram Kalkan, cesur ve duygu yüklü yazar, sözünü esirgemez.
Kuytu Köşe Ferit Tunç, İstanbul’dan Batman’ın nabzını tutar
Editör, sık yazmasa da kalemi kendini hem özletir ve hem de konuşturur.
Bunun gibi daha nice nice dostlar, üstadlar gazetemizde yazılarını kaleme alırlar. İsmini yazdıklarım ve yazmadıklarım hepsi birer değerdir hem bizim ve hemde Batman için. Arif Arslan ile birlikte bu ekip yıllardır Batman halkına en iyi hizmeti sunmanın telaşını yaşar.
Bugün tarafsız bir gözlemci yazılan konulara, temas edilen noktalara baktığı zaman Batman basının “Amiral Gemisi” Batman Çağdaş Gazetesi diyecektir. Bunun en büyük kanıtı da Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en çok ödüle sahip olan gazetenin Batman Çağdaş olmasıdır.
Demokrasi kültürünün yerleşmesinde basının rolü inkâr edilemez. Bu anlamda Batman’da 29 yıllık yayın hayatında demokrasi ve insan haklarını ilke edinmiş bir yayın olan gazeteniz Batman Çağdaş uzak ara bu misyonu hedefe ulaştırmada öncü rolünü siz okuyucuların da desteğiyle yıllarca sürdürecektir. İyi ki varsın Batman Çağdaş ve nice yıllara