Batman Çağdaş Gazetesi 02.03.1984 tarihinde başlamış olduğu yayın hayatında 28 koca yılı aşarak günümüze kadar aralıksız yayın hayatını sürdürmüş gazetelerimizden biri. Öncelikle Çağdaş gazetesine nice başarılı yıllar diliyoruz.
Çağdaş gazetesi ile ilk tanışıklığımız 1990 yılında başladı. O yılların koşulları içerisinde Çağdaşta köşe yazarlığı yapmaya başladık.
Irak’ın Kuveyt işgalini Çağdaş’ta yorumladık.
ABD’nin Irak’ı işgalini de
ABD’nin Iraktan çıkışını da Çağdaş’ta değerlendirme fırsatı bulduk.
Toplumsal gelişmeleri,
Siyasal gelişmeleri,
İlimizin gelişim sürecini,
Yöneticilerimizle yaptığımız sohbetleri Çağdaş’ta yorumlamaya çalıştık. Acı günleri de tatlı günleri de beraber geçirdiğimiz dönemler oldu.
Bugün dönüp geriye baktığımızda ilimizde 22 yıllık bir sürecin değişik evrelerinde çağdaş aracılığı ile görüşlerimizi kamuoyumuzla paylaştığımızı görüyoruz. Bizler yaşlandıkça gazetemiz çağdaş deneyimlerini artırarak, çağdaşlaşarak, köklü bir gazete olarak büyümeye devam etti.
İlimizin yazılı basınının yerel basın alanında çok güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. Birçok ile nasip olmayan bir gelişime ve güce sahibiz. Özellikle köşe yazarlığı konusunun Batman yerel basınının gelişkin olduğunu belirtmek gerekiyor. Gerek bizler gerekse diğer köşe yazarı arkadaşlarımızın büyük hassasiyetlerle bu konuyu sürdürmeye çalıştığını biliyoruz. Çağdaş gazetesinin bu konudaki ilerleme düzeyini de hatırdan çıkarmamak gerekmektedir.
Bir gazete çeyrek yüzyıl aralıksız olarak yayın hayatını sürdürünce doğal olarak acı ve tatlı anıları da olur. İlk yazmaya başladığımız dönemlerde yazıların yazılması, basılması, redaksiyonu, sayfa düzeni bu kadar kolay olmuyordu. Ogünlerde bir yazı yazana kadar epey emek sarf etmek gerekmekteydi. Daktilo sahibi olmak büyük avantaj sağlamaktaydı. Bu günlerdeki gibi “Q” klavyenin değil “F” klavyenin hakimiyeti söz konusuydu. Doğal olarak gazetenin çıkması için daha fazla emek sarf etmek gerektiği gibi yazarların da gazetede daha fazla vakit harcamaları gerekmekteydi. Bu durum gazeteye gelen ziyaretçilerle daha fazla konuşma ve birinci elden görüş alma fırsatı yaratıyordu.
Olayları değerlendirme kriterleri de daha değişikti. O dönemlerde Gazetenin sahibi rahmetli Enver Arslan gazetenin demokratik yayın çizgisi nedeniyle en fazla baskıya maruz kalan kişisiydi. Şimdiki Ergenekon sanıklarından Doğu Perinçek’in çıkardığı 2000’e Doğru dergisi yüzünden az sıkıntı çekmemişti. Bugünün şartlarına göre değerlendirildiğinde anlaşılmaya bilir ama o günün koşullarında sıkıntıların daha fazla olduğunu belirten gerekir.12 Eylülün üzerinde on yıl geçip darbeyle karşılaşmadığımızda sevincimizi konuyu köşemize taşıyarak dile getirmiştik. Öyle ya her on yılda bir darbenin yapıldığı ülkemizde 1980 den sonra gelen on yılda darbe olmamıştı.
Çağdaş o günlerin zor koşulları içerisinde ve yaşadığı birçok sıkıntıya rağmen günümüze kadar yayınını çağdaş dünya anlayışı çerçevesinde sürdürmeyi başaran bir gazetemiz. Politik yayın çizgisi konusunda da daima bir adım önde olmaya gayret göstermiştir. Aldığı ödüller ile de kendi kulvarında yabana atılmayacak bir gazete olduğun ispatlamıştır.
28 koca yılı geride bırakan Çağdaş gazetesine ve yayın ekibine nice başarılı yıllar diyoruz.
 
Tabi gazetemiz deyimlerini artırıp, dal budak salıp kendini geliştirdikçe biz de yaşlandığımızın farkındayız. Çocuğumuz gibi oldu gazetemiz. Büyümesinden, gelişmesinden kıskanmadan destek veriyoruz. Biraz daha büyüsün, kökleşsin diye çaba gösteriyoruz. Biz elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Siz değerli okurlar da desteklerinizle sahip çıkıyorsunuz. Hep birlikte nice seneler yaşamak dileğiyle…