*65 Yıl önce Beşiri ilçesinin Hicre mezarlığında toprağa verilen amcası Ali Çelikçel’in mezarının yerini yıllar sonra tespit eden Kuşçukuru (Kelhok) köyünden Arap Çelikçel, Batman ve Beşiri ilçesindeki dost ve yakınlarına ‘Hayır Yemeği’ verdi. Yemeğe katılanlara teşekkür eden Çelikçel; “Bir yaşlımızın sayesinde amcamın mezarının yerini tespit ettik. Pandemi nedeniyle geçen yıl onarımını yapamadığım mezarı elden geçirdik. Hayır yemeğinde yanımızda olan tüm dost ve yakınlara teşekkür ediyorum” dedi.

MEZAR YERİNİN TESPİTİ YILLARINI ALDI
Vatani görevini 1980 darbesinde yaptıktan sonra Almanya’ya giden 65 yaşındaki Beşiri-Kuşçukuru (Kelhok) köyünden Arap Çelikçel, 1956 yılında hayatını kaybeden amcasının defin edildiği Hicre mezarlığındaki mezar yerinin tespiti için kafa yordu. Almanya’nın Kleve kentinde yaşayan Çelikçel, her yıl tatilini geçirmek için geldiği Batman’da, amcasının mezarının yerini tespit etmek için de çok yönlü araştırma yaptı. 300 Yıllık Hicre mezarlığı ortasındaki ağacın yakınındaki mezarlık alanında amcasının mezarının yerini kesinleştirdiklerini belirten Çelikçel, “Geçen yıl amcam Ali’nin mezarının yerini belirledik. Pandemi nedeniyle mezara dokunamadık. Bu yıl hem mezarı elden geçirdik, hem de mezarlık alanını düzenledik. Şeyhimiz burada hazır olmadığı için whatsaap’tan da gelenek ve göreneklerimize göre dualarımızı yaptık” dedi.

DOSTLARINI YEMEKTE AĞIRLADI
Batman ve Beşiri ilçesindeki dost ve yakınlarını yemekte ağırlamayı bir görev bildiğini belirten Arap Çelikçel, şunları kaydetti; “Geleneklerimize göre amcam Ali’yi andık. Verdiğimiz ‘Hayır Yemeği’ne gerek Batman gerekse de Beşiri ilçesi ile köylerinde yemeğe katılan tanınan simalardan bazı kamu görevlilerine, dostlardan yakınlarımıza kadar herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Yemekte hem anıları tazeledik hem de dostlarla bir araya gelmenin sevincini yaşadık. Yemekte dost ve yakınları görünce biraz da acım hafifledi. Hoşgörü ortamının oluşmasını sağlayan tüm dostlara minnettarım. Almanya’da yaşasak bile biz burada kopamayız. Bu güzel coğrafyanın gelenek ve görenekleriyle büyüdük. Hemen her yıl tatili geçirmek için Batman’ın da aralarında bulunduğu bölgeye geliriz, dostlarla bir arada olmaya çalışıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim