**Yılda ortalama 70 bin ayakkabı eskiten Batmanlılar, daha çok şık ve fantazi ayakkabı tercih ediyor. Kadınların ise abiye ve ortopedik ayakkabıya ilgi gösterdiğini belirten ayakkabı satıcıları; “Zengin ve elit kesim ise kösele ayakkabıdan vazgeçmiyor” diyor.

AYAKKABIDA ERKEKLERİN TERCİHİ

Bölgede fazla ayakkabı tüketimin olduğu illerin başını çeken Batman’da, yılda ortalama 70 bin ayakkabı satışı gerçekleşiyor. Cumhuriyet Meydanında uzun yıllar Togo ayakkabı mağazası işletmeciliği yapan 49 yaşındaki Metin Şimşek; “Batmanlılar daha çok şık ve fantazi ayakkabı tercih ediyor. Zengin ve elit kesim ise kösele ayakkabıdan vazgeçmiyor. Gençlik ise spor tarzı ayakkabıları almaktan yana” dedi.

KADINLAR ABİYE SEVER

Yılda ortalama 5 bin ayakkabı satışı yapan Togo mağazası sahibi Şimşek, şöyle devam etti; “Kadınlar ise abiye tarzındaki şık ayakkabıları tercih ediyor. Kadınların ikinci tercihi ise ortopedik ayakkabılar. Marka mağazayız. En ucuz ayakkabı 200 Tl, en yükseği ise 500 Tl. Yaz mevsiminde ise terlik satışlarında ciddi bir artış söz konusu. Batman genelinde yılda ortlama 70 bin ayakkabı tüketiliyor.” (Hikmet Bingöl)

Editör: TE Bilişim