“SERSALA WE PİROZ BE”

Yöneticiler, Batmanlıların yeni yılını kutladı. Tutuklu Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve Belediye Meclis üyeleri, Batmanlıların yeni yılını gazetelere verdikleri ilanlarla kutladı. Atalay ve Temel’in mesajında şu ifadelere yer verildi; “Büyük acılar ve büyük yıkımları kadar büyük umutların, destansı direnişlerin sığdırıldığı bir yılı daha geride bıraktık. Zorbalık karşısında onurun, yıkım karşısında gururun, kölelik karşısında özgürlüğün boyun eğmez gücüne tanıklık ettik. Her türlü kötülüğün amansız yönelimlerine karşı, insan olma ısrarından vazgeçmeyen boyun eğmez bir halkın özgürlük tutkusuna şahit olduk. Korkunç acılar, büyük direnişler sığdırıldı geride bıraktığımız bir yıla. Hayatı yenecek kadar güçlü, hayattan beklediklerini alacak kadar umutlu, umudunu yitirmeyecek kadar inançlı bir halkın üstesinden gelemeyeceği zorluk, aşamayacağı engel yoktur. Dünün acıları, bugünün umutları, yepyeni yarınların müjdecisi. Ezilenler, özgürlüğe hasret halklar her yeni yılda hep aynı heyecan ve tutkuyla alevlendirerek, büyüterek koruyor insanlığın diri umutlarını. Öyleyse biz de her yeni yılı hep aynı büyük umutlarla karşılamaktan yılmayacağız. Çünkü çok iyi biliyoruz ki; insan, özgür olabildiği kadar insandır! Özgür ve mutlu bir yeni yıl dileğiyle, sersala we pîroz be.” Öte yandan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Selam Uluçam da yeni yıl mesajı yayınladı.

ARSLAN: “DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Vali Yılmaz Arslan ise yeni yıl mesajında şu ifadelere yer verdi: “Acı ve tatlı anılarıyla bir yılı daha geride bırakırken, yeni bir yılı karşılamak üzereyiz. Batman’da daha güzel bir gelecek ve daha huzurlu bir ortam oluşturmak için geçmiş yıllardaki çalışmaların analizini yaparak, 2013 yılında bütün gücümüzü, enerjimizi ve zamanımızı ilimizin kalkınmasına ayırmalıyız. 2012 yılında ilimizde kamu yatırımları alanında çok önemli işler yapıldığına şahit oldum. Özellikle eğitim, sağlık ve altyapı alanında devam eden gelişmeler, istihdama yönelik yatırımlar, tarım, hayvancılık ve sulama gibi konularda yürütülen projelerle Batman, inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya devam edecektir.

Bu yöndeki beklentilerimizi gerçekleştirmek amacıyla Batman’ı hak ettiği seviyeye çıkarmak için toplumun tüm kesimleriyle işbirliği içerisinde daha fazla çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygularla, tüm Batmanlı hemşerilerimin yeni yılını en samimi dileklerimle kutluyor; ülkemiz, milletimiz ve bütün insanlık için huzur ve barış dolu, aydınlık bir gelecek temenni ediyorum.”




Editör: TE Bilişim