**Sonbahar mevsimiyle birlikte ağaçlardan düşen yaprakları toplayan Belediye temizlik görevlilerinin başı dertte. Günün ilk ışıklarıyla soluğu sokak ve caddelerde alan temizlik görevlilerden Suat Ekinci; “Park halindeki araçlar yüzünden her yeri temizleyemiyoruz. Yapraklar, sokakları kirli gösteriyor” dedi.

YAPRAKLARLA BAŞLARI DERTTE
Sonbahar mevsiminin daha çok iş çıkardığı temizlik görevlileri, cadde ve sokaklara gelişi güzel park edilen araç sürücülerinden anlayış bekliyor. Belediye temizlik görevlileri, erken saatlerde mesaiye başladıkları cadde ve sokaklarda daha çok sararan yaprakları topluyor. Ziya Gökalp mahallesindeki sokaklarda günde yarım tondan fazla yaprak topladığını belirten Suat Ekinci; “Sorumluluğumuzdaki güzergahları temizlemenin çabası içindeyiz. Sonbahar mevsiminde en çok zorlandığımız yaprakları toplamaktır. Bazı araç sürücülerinin keyfi park uygulaması yüzünden her yeri temizleme imkanı bulamıyoruz. Yerde bir çöp atığı gören çareyi şikayet etmekte buluyor” diye konuştu.
“İŞİMİZİ SEVEREK YAPIYORUZ”
5 Çocuk babası 44 yaşındaki Suat Ekinci, işini severek yaptığını ifade etti. Ekinci, şöyle konuştu; “Üniversite okuyan, yüksek öğretime hazırlanan ve liseye giden çocuklarım da var. Çocuklarımın çevre bilincini taşımalarını istiyorum. Daha temiz bir çevre için herkese düşen sorumluluklar var. Elimizden geldikçe her yeri temizlemeye çalışıyoruz. Ancak ulaşamadığımız yerler de olabiliyor. Örneğin araçlar altında biriken çok sayıda yaprakları toplamakta zorlanıyoruz. Araç sürücülerinin sabahları işlerini yapan biz temizlik görevlilerine kolaylık sağlamalarını istiyoruz.” (Hasan Hüseyin Çelebioğlu)

Editör: TE Bilişim