ÜNİVERSİTEYE FAKÜLTE BİNASINI KAZANDIRMIŞTI
Batmanlı işadamları arasında Batman Üniversitesi’ne ilk fakülte binasını kazandıran hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu idi. 2007 Yılında üniversiteye kavuşan Batman’ın Batı Raman yerleşkesine verdiği destekle bilinen Nasıroğlu, Mimarlık ve Mühendislik Fakülte binasını yörenin taş motiflerinden yapmıştı. Dönemin Valisi merhum Recep Kızılcık, hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu’na plaket vermişti. Fakültenin binasında Nasıroğlu’nun imzası var.

EĞİTİME YENİ DERSLİKLER KAZANDIRDI
Eğitime verdiği destekle bilinen işadamı Necat Nasıroğlu, Batman’ın kenar semtlerine de eğitim yatırımları kazandırdı. Güneykent Mahallesi Balpınar yolu üzerindeki semte 90’lı yıllarda modern okul kazandıran Nasıroğlu, yine Bayındır Mahallesinde geçen yıl 24 derslikli modern bir eğitim binası yaptı. Necat Nasıroğlu’nun vefatından sonra açılan eğitim kurumunda hüzünlü anlar yaşandı. Nasıroğlu ailesi açılışta bir aradaydı.

OSB’DE İNŞAAT VE GIDA YATIRIMI
Batman’ın markalaşan Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk ciddi yatırımı hayata geçiren Necat Nasıroğlu idi. All Alçı fabrikasını yıllar önce hizmete açan Fernas Şirketler Topluluğunun yatırımlarına yenileri eklendi. Dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, All Alçı ve Alçıpan tesislerinin açılışına katılmıştı. 5 Yıl önce de gıda sektörüne yönelik Meyve Suyu imalat fabrikasını OSB’de açan Fernas, MV Beton imalat fabrikası ile de yüzlerce kişiye istihdam alanı sağladı. Bugün, All Alçı Türkiye’nin sayılı şirketleri arasında yer alıyor.

BATMAN’DAN DÜNYAYA
Batman OSB’deki meyve suyu imalat fabrikasına meyve sağlayan Batman-Siirt il sınırındaki Kurtalan ilçesinin Yunuslar köyünde de dönümlerce alan birbirinden farklı ürünlerin yetiştiği üretim merkezi haline geldi. Merhum Necat Nasıroğlu’nun göz bebeği olan Yunuslar köyünde üretilen ürünler bugün dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor.

ÖĞRENCİ DOSTUYDU
Eğitim gönüllüsü Necat Nasıroğlu, üniversiteli binlerce öğrenciye de burs imkanı sağladı. Yıllar önce kurduğu Eğitim Vakfı ile her yıl ortalama 2 bin üniversiteli öğrenci burs imkanından yararlanıyor. Maddi durumu yetersiz olan bazı öğrenciler, aldıkları burs desteğiyle eğitimini tamamlayabiliyor. Eğitimin dostu olan Nasıroğlu, dar gelirli öğrencilere de daha önce giyim ve ayakkabı yardımıyla da biliniyordu.

DARGELİRLİLERİN CAN SİMİDİYDİ
Merhum Nasıroğlu, her Ramazan ayında Batman’ın dar gelirli ailelerine nakdi yardımları geleneksel hale getirmişti. 9 Yıl önce iç savaşın çıktığı Suriye’den gelip Batman’a yerleşen sığınmacıları da unutmayan hayırsever işadamı Necat Nasıroğlu, Batman’ın kenar semtlerine yerleşen ve şehrin bazı tarlalarında çadır açan Suriyeli sığınmacılara yardım eli uzatmıştı.

ÖNCELİK BATMANLILARA
Doğalgaz, enerji, gıda ve inşaat sektöründe başarılı sınav veren Fernas Şirketler Topluluğu, Türkiye’nin dört bir yanında üstlendiği işlerde Batmanlı yüzlerce işsize istihdam alanı yarattı. Garzan Barajının yapımını işlet-devret modeliyle Fernas tamamlamıştı. O akarsuyunun çevresindeki köyler, balıkçılıkla geçimlerini sağlıyor. Fernas Şirketler Grubu, yurt dışında üstlendiği işlerde de Batmanlı kalifiye elemanlara çalışma imkanı sağladı.

Editör: TE Bilişim