ÜÇ İLÇE BAŞARDI
Korona salgını nedeniyle son günlerde ölümlerin arttığı Batman’da, alınan yeni tedbirlerle bazı ilçelerde vaka sayısı düştü. Aşılama çalışmalarının da hızlandırılmasıyla günde 550 vakaya düşen Batman’ın Gercüş, Hasankeyf ve Beşiri ilçeleri, normalleşti. Kozluk ve Sason ilçeleri ise Batman kent merkezi gibi vaka oranı yüksek.

“HALKI ANONSLARLA UYARIYORUZ”
Korona vaka sayısının iyice düştüğü Gercüş’te ilçe sakinlerin sık sık anonslarla uyardıklarını belirten Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, şunları kaydetti: “Pandemi döneminde gerek ulaşımda gerekse diğer hizmetler konusunda ilçe sakinlerine her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Daha önce de imkanlarımız ölçüde maske dağıtımı gerçekleştirdik. Aşı ekibine de her konuda destek veriyoruz.”

“BATMAN, HAFTAYA ‘SARI’YA DÖNER”
Batman’da korona vaka sayılarının düşüşe geçtiğini söyleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Pamukçu, “Batman’da vakalar bir hafta öncesine kadar düştü. Özellikle gençlerin aşılanması gerek. İlk doz aşı yetmiyor. İkinci doz şart. Hakkı olanların 3’ncü doz aşı yaptırmaları lazım. Önümüzdeki haftanın ilk günü ya da ikinci günü, il haritamız ‘Sarı’ renge dönüşür” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim