** Batman Belediyesi’nin ‘Direnen bir özle toplumsal tiyatroya’ şiarıyla bu yıl 7.’sini düzenlediği tiyatro festivali, altıncı günde düzenlenen etkinliklerle son buldu.

SON OYUNDA, SALON TAŞTI
Batman Belediyesi’nin 7.’sini düzenlediği tiyatro festivali, Bûka Baranê, Sayıklamalar ve Newxeşê Newxeşiyê adlı tiyatro oyunları ve Cizre’ye gidiş etkinliğiyle son buldu. Büyük bir katılım ile gerçekleştirilen kapanış etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Urmiye’den gelen Teatra Textê Reş adlı tiyatro grubu günün ilk etkinliği olan Bûka Baranê adlı oyunu oynadı. Yılmaz Güney Sinema salonunda oynanan oyuna birçok sanatsever katıldı. Resûl Bangîn’in yazıp yönettiği oyun izleyiciler tarafından büyük bir ilgi ile izlendi.



“MÜCADELEMİZİ SAHNEDE SÜRDÜRECEĞİZ”
Festivalin kapanışında konuşan görevden uzaklaştırılan Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel; “Yaşadığımız coğrafyada, yaşadığımız günlerde çok fazla acı yaşıyoruz. Yaşanan savaş sürecinden dolayı neredeyse toplumsal bir travma yaşıyoruz. Ama şunu iyi biliyoruz. Mücadelenin en önemli yerlerinden biri bu sahnedir. Mücadelenin, yaşama dair sözün en büyük dili sanattır. Bu yüzden sürece dair anlamlı bir şey yaptığımızı düşünüyoruz. Yedi yıldır bu kentin sokaklarında, köylerinde, salonlarında tiyatroyla ve halkımızla buluşuyoruz. Bu birlikteliği oluşturmak bizim için çok anlamlı. Yaşamın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz. Biz bu zulmü, bu baskıyı, bu katliam politikalarını kabul etmiyoruz” dedi.


CİZRELİ ÇOCUKLARA KİTAP
Tiyatro festivali kapsamında Cizre Belediyesine ziyarette bulunan Batman Belediyesi Kültür Müdürü Ali Sarıpınar, Batman Belediyesi Şehir Tiyatrosu Müdürü Ahmet Bülent Tekik, Mizgin Kültür Merkezi Yöneticisi Abdullah Tarhan ve bir grup tiyatro oyuncusu Cizre Belediyesi Eş Başkanları Leyla İmret ve Kadir Kunur tarafından karşılandı. Cizreli çocuklara verilmek üzere götürülen boyama ve hikâye kitapları Cizre Belediyesine teslim edildi.


ALKIŞLANAN OYUNLAR
Bûka Baranê oyunu ardından Ahmet Seven’in yazıp yönettiği Sayıklamalar adlı tiyatro oyunu Batman Sanat Tiyatrosu salonunda sahne aldı. Birçok izleyicinin katıldığı oyun büyük bir dikkatle izlendi. Oyun’un ardından oyunculara plaket verildi. Newxeşê Newxeşiyê adlı tiyatro oyunu da yoğun ilgiyle karşılaştı. Görevden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş ve Aziz Aksin, Belediye Meclis Üyeleri ve sanatseverlerin katıldığı oyun keyifle izlendi. Oyunun ardından oyunculara Akel tarafından plaket verildi.

Editör: TE Bilişim