**Programa katılan eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek; “Batman eğer küresel teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir merkez olacaksa burada üretilen fikirlerin desteklenmesi gerekiyor” dedi.

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU
Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük konferans salonunda düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, Eski Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, kurum müdürleri, FERNAS Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu ve ailesi, STK temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada dereceye giren projelerin sunumunun ardından program, açılış konuşmaları ile devam etti. Programda konuşan Fernas Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Nasıroğlu, babaları Necat Nasıroğlu’nun, eğitime çok önem verdiğini ifade ederek; “Biz de bunu, memleket bilinci ve sorumluluğu ile sürdürmek istedik. Esentepe’de eski devlet hastanesi yerleşkesinde Necat Nasıroğlu Bilim Merkezi kuracağız” dedi.

“GENÇ NÜFUS EN BÜYÜK HAZİNEDİR”
Programda konuşan Vali Şahin; “Necat Nasıroğlu,  Batman’da okullar, camiler yaptı ve her yıl çok sayıda öğrenciye burs verdi. Bugün geldiğimiz noktada hedef ve hayalleri bir, bir gerçekleşiyor.  Bu proje yarışmasıyla, 21. yüzyılın gerçeği olan dijital dönüşüme katkı sağlamak üzere ilk adım atılıyor.  Artık, iyi fikri olan gençlerimizi bu dijital dünyada destekleneceği bir melek yatırımcı sistemine Necat Nasıroğlu Vakfı başkanlığında başlatıyoruz.  Biz, bu fikirleri bir şekilde destekleyerek inovasyona dönüştürmemiz lazım.  Bugün ilkini düzenlediğimiz proje yarışmasını, her yıl daha geniş katılımla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Batman’ın genç nüfusu en büyük hazinesidir. Batman’ın gençlerini iyi bir şekilde kanalize edersek; Batman sadece Batman’a değil, Türkiye’ye ve tüm insanlık ailesine hizmet eder, katkı sağlar” diye konuştu.

ŞİMŞEK: “BURADA YAPILAN HER ŞEY ANLAMLI”
Daha sonra konuşan Eski Başbakan Yardımcısı Şimşek ise şöyle konuştu; “Yıllar önce Batman Organize Sanayi Bölgesi’nde toplantılar yapıp ‘istihdamı nasıl artırırız’ diye heyecanlanmışken, bugün Batmanımızı, katma değer zincirinde bilgi yoğun, teknoloji yoğun alanlarda nasıl daha ileri taşırız konusunda yapılan bu etkinlik çok anlamlı. Bu nedenle heyecanlanmamak, sevinmemek ve mutlu olmamak mümkün değil. Batman Güneydoğu’nun incisi, burada yapılan her şey çok anlamlı ve önemli. Bu nedenle belki yıllar sonra daha iyi hissedeceğimiz önemli bir adım atılıyor. Özelikle çağı yakalamakta Batman’ı küresel rekabet gücü boyutu ile ileri taşımakta Valimizin liderliğinde, Rektörümüzün çabaları, Necat Nasıroğlu Vakfının katkılarıyla başarıya ulaşma ihtimali son derece yüksek. Bu tür küçük adımlarla büyük başarılar elde edilir.  Batman eğer küresel teknoloji ve inovasyon alanında önemli bir merkez olacaksa burada üretilen fikirlerin desteklenmesi gerekiyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim