**Mayıs ayında Batman’da açılan Sosyal market, yardıma muhtaçların ‘can simidi’ oldu. Giyim ve ayakkabı ağırlıklı yardımların yapıldığı Sosyal markete başvuran 6 bin 864 kişiye 30 bin 555 giyim ve ayakkabı aldı.
DAR GELİRLİLERİN CAN SİMİDİ
Batman Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kurulan Sosyal market, dar gelirlilerin ‘can simidi’ oldu. Market 4 ayda yaklaşık 1 milyon TL’lik giyim ve ayakkabı yardımı gerçekleştirdi. Vakıf Müdürü Beşir Aslan, Mayıs’ta 750 kişiye 120 bin 265 bin TL, Haziran’da 2 bin 126 kişiye 202 bin 377 TL, Temmuz’da 1786 kişiye 282 bin 363 bin TL ve Ağustos’ta da 2 bin 33 kişiye 315 bin 241 bin TL değerinde giyim ve ayakkabı yardımında bulunduğunu kaydetti.


“DAR GELİRLİLERİ ADRESLERDEN ALIYORUZ”
İhtiyaç sahibi ailelerin Vakıf’a ait araçlarla evden alınıp markete getirildiğine dikkat çeken Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Beşir Aslan; “Marketimiz tamamen bağış yapan hayırseverlerin desteğiyle ayakta. 4 Aylık sürede 7 bine yakın dar gelirliye 1 milyon tutarında giyim ve ayakkabı desteğini sağlayan marketimiz Kurban bayramı arifesine kadar açık olacak. İhtiyaç sahiplerinin taleplerini karşılıyoruz. İzdiham olmadan ihtiyaçlarını karşılayan dar gelirlileri evlerden aldığımız gibi adreslerine kadar götürüyoruz. Bu çalışmayı tamamen Vali sayın Ahmet Deniz’in desteğiyle sürdürüyoruz.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim