**1994 ila 2009 yılları arasında köy pazarını ‘Alo Tevşo’ ile markalaştıran 59 yaşındaki Enver Ergül; “Yeniden pazara döndüğüm için mutluyum. Hala o pazarda konuşuluyorsam kendimi dünyanın en mutlu insanı görüyorum” diyor.

“ALO TEVŞO MARKASI BENİM”
Daha çok köy ürünlerinin bulunduğu ve dar gelirlilerin alış-veriş merkezi olarak bilinen Mehtap ile Göktaksi arasındaki ‘Alo Tevşo’ güzergahının mimarı Enver Ergül, yeniden semt pazarına döndü. 12 Çocuğu olan 59 yaşındaki Enver Ergül, 1994 ila 2009 yılları arasında kentteki dargelirlilerin alış-veriş yapabileceği bir güzergahı oluşturduğunu anımsattı. Onlarca tezgah ve işyerinin bulunduğu güzergahı bırakıp semt pazarına yeniden dönüş yaptığını anlatan Ergül; “Semt pazarlarında haftada üç gün çalışıp kalabalık ailemin geçimini sağlıyorum” dedi.


BURSA’DAN BATMAN’A KUMAŞ
Semt pazarında Bursa’dan getirdiği kumaş parçalarının adedini 1 liradan sattığını belirten Enver Ergül, şöyle konuştu; “Dar gelirlilerin alış-veriş yaptığı bir güzergahı markalaştırıp bıraktım. O dönemler Batman’ın böyle bir güzergaha ihtiyacı vardı. Şimdi semt pazarlarında eski işimi bırakıyorum. Özellikle dar gelirli kesim ismimi duyunca kumaş ihtiyaçlarını benden karşılıyor. İşimden memnunum. Günümüzde 100 Metre kumaşı 100 liraya satan kaç işportacı var? Tezgahım, bir yerde ucuzluğun adresidir.”

Editör: TE Bilişim