*Bu yıl Dubai, İstanbul ve Almanya’daki Uluslararası gıda fuarına katılan Batman’ın marka meyve suyu Lavi’de hedef; yeni yılda 30 ülkeye ulaşmak.

LAVİ, HEDEF BÜYÜTTÜ

Ürettiği 18 çeşit meyve suyu ile markalaşan Lavi meyve suyu, bugüne kadar ürünlerini ulaştırdığı 18 ülke sayısını yeni yılda 30’a çıkarmayı hedefliyor. Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde yaklaşık 100 kişilik ekibiyle önümüzdeki yılın hazırlığına başladıklarını belirten Fernas Gıda yöneticilerinden Salih Yıldız, “Önümüzdeki yıl için böğürtlen çeşit sayısını mavi yemiş fideleriyle  birlikte 30-40’a çıkarmanın çabası içindeyiz. Avrupa ve Balkanlara gönderdiğimiz Lavi ürünlerini bu kez Çin ve ABD’ye de ulaştırmaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl hedefimiz 30 ülkeye ulaşmak” dedi.

KARTON MEYVE MAKİNESİ

Günde 5 ton meyve suyu üretiminin yapıldığı Lavi meyve suyu fabrikasına Sırbistan’dan satın alınan 1 litrelik karton meyve makinesinin montaj çalışmalarına da başlandı. Yıldız, şunları kaydetti. “2021 yılında Dubai, İstanbul ve Almanya’daki uluslar arası gıda fuarında Lavi’nin meyve sularını tanıtma imkanımız oldu. Fuarlarda iyi dönüşümler aldık. Yeni yılda da gıda fuarlarına katılacağız. Ulusal zincir marketlerde ürünlerimizin tümü var. Ulusal market zincirleri arasında yeni marketlerle de görüşüyoruz. Hedefimiz Lavi ürünlerini yurtdışı kadar yurt içinde de her yerde bulundurmaktır.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim