**Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Alıçlı, Yazılı ve Yenidoğan köylerini kapsayan grup yolu, sıcak asfalta kavuşuyor. Özel İdare ekipleri ile yolda incelemelerde bulunan İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, “Yolun standartlara uygun yapılması için uzmanlarla birlikte kontrollere katılıyoruz” dedi.

 “SANAT YAPILARI UNUTULMASIN”
Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı ulaşımı zor grup köy yolları da sıcak asfalta kavuşuyor. Özel İdare Yol Şube Müdürü Sait Öner, yapımcı firma yetkilisi Mesut Kavşut, Yenidoğan Köyü Muhtarı Kazım Yıldız ve Yazılı Köyü Muhtarı Felemez Ataklı ile birlikte yolda incelemelerde bulunan İl Genel Meclis üyesi Burhan Saran, muhtarların önerilerine kulak verilmesini istedi. Yol güzergahındaki malzemenin yetersiz olduğunu iddia eden Yenidoğan köyü Muhtarı Kazım Yıldız; “Yolun standartlara uygun yapılmasını istiyoruz. Burada kış şartları çetin geçiyor. Ayrıca heyelan ve toprak kaymasının görüldüğü bölgede yola kalıcı malzemenin dökülmesini istiyoruz. Sanat yapıları da unutulmamalı” dedi. 

“EKSİKLİKLERİ TESPİT EDİYORUZ”
Yapımı devam eden yol güzergahlarını sık sık denetlediklerini söyleyen
Özel İdare Yol Şube Müdürü Sait Öner, şöyle konuştu; “Altyapı malzemesinin seriminde bir sorun yok. Yolun engebeli olması nedeniyle malzeme zemini iyi görülmeyebilir. Yolun standartlara uygun yapılması için kontrollerimizi sürdürüyoruz. Eksiklikleri tespit ettik. Bunların giderilmesi için yüklenici firmaya gerekli uyarıları yaptık.”



“KALICI BİR YOL OLSUN”
Yenidoğan grup köy yolunda çalışmaları kontrollerle birlikte inceleyen İl Genel Meclisi üyesi Burhan Saran, yolun sağlam yapılmasını istediklerini belirtti. Saran, şöyle devam etti; “Kozluk ilçesinin dağ köylerinin yollarının sağlam ve eksiksiz yapılmasını istiyoruz. Köy muhtarlarının önerilerinin dikkate alınmasını talep ediyoruz. Özellikle heyelanın olduğu bölgelere istinat duvarlarının örülmesi gerekiyor. Kış şartları ağır geçtiğinden yolun standartlara göre yapılmasında yarar var. Önümüzdeki günlerde asfalt serimi yapılacak. Henüz sanat yapılarının ele alınmadığı güzergahta suyun asfalta zarar vermemesi için de şimdi de gerekli çalışmaların yapılması kaçınılmazdır.”

Editör: TE Bilişim