**Batman Girişimci Kadınlar Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı; Gençlik Destekleri Programı kapsamındaki ‘’Bilinçli Aile Mutlu Toplum’’ projesiyle Uygulamalı girişimcilik eğitimine start verdi.
62 KURSİYER KATILIYOR
Batman Girişimci Kadınlar Derneği, KOSGEB’le birlikte yeni bir projeye daha imza attı. Batman Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonundaki eğitime kadınların ilgisi BATSO yöneticilerini sevindirdi. Toplam 62 kursiyerin katıldığı eğitim kursunda kadın sayısı, erkekleri geçti. BATSO Başkan Yardımcısı Sedat Güneş, bugüne kadar hayata geçirdikleri projelerde toplam 4 bin kişinin sertifikaya kavuştuğunu söyledi. KOSGEB destekli projelere kadınların ilgisinin büyük olduğunu ifade eden Güneş; “Bu yıl yaklaşık 600 kişi eğitim kurslarından sertifika aldı. Genç girişimciler kendi işini kurmak için KOSGEB’in 30 bin TL’lik hibe kredisinden yararlanacak” dedi.
ABİGEM’DEN DESTEK
Başkan Yardımcısı Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: “KOSGEB desteğinden faydalanarak işyeri kuracak girişimcilerin proje bütçeleri yetersizliğini fark ediyoruz. Odamız bünyesindeki ABİGEM’in desteğiyle genç girişimcilere her türlü imkan sunuyoruz. Eğitime katılan girişimcilerin farklı iş fikirleri güzel projelerin hayata geçmesine imkan sağlıyor.” Bu arada Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık, yıllardır düzenledikleri girişimcilik eğitiminin yararına dikkat çekerek; “KOSGEB desteğinden yararlanan girişimcilerin kuracakları işyerlerine her türlü desteği veriyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim