PROTOKOL TÖRENDEYDİ
19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazi” unvanı verilmesinden sonra tüm yurtta her yıl kutlanan 19 Eylül ‘Gaziler Günü’  Batman’da da coşkuyla kutlandı. Valilik bahçesinde düzenlenen törene Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Mahkeme başkanları, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı,  kamu kurum yöneticileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler ve şehit yakınları katıldı.

GAZİLERİ ZİYARET ETTİLER
Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören, gaziler adına Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardında sona erdi. Törenin ardından Vali Şahin, protokol üyeleri ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Batman Şubesini ziyaret ederek gazilerin ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Gazilerle bir süre sohbet eden Vali Şahin, günün anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Batman Şubesi Başkanı Yahya Görmüş’e, Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

YEMEKTE AĞIRLANDILAR
Daha sonra Vali Şahin ve protokol üyeleri Valilik tarafından 'Gaziler Günü' nedeniyle Polis Evi'nde gaziler onuruna verilen yemekte gazilerle bir araya geldi. Yemeğin ardından Vali Şahin, gazilerimizin gaziler gününü kutlayarak, günün anısına kendilerine hediyeler takdim etti. (Ali Arslan)

Editör: TE Bilişim