*Kısa sürede Batman merkez ve 4 ilçede örgütlendiklerini belirten Belediye-İş Sendikası İl Başkanı Salih Direk konuştu; “Bahar aylarında Batman işçi sınıfına yakışır bir şube binasını da kazandıracağız.”

DİREK; “DÖRT İLÇEDE YETKİLİ SENDİKAYIZ”

Batman Belediye-İş Sendikası İl Başkanı Salih Direk, dört ilçede yetkili sendika olduklarını söyledi.  Toplu sözleşme görüşmelerinin bazı Belediyelerle sürdüğünü ifade eden İl Başkanı Direk, “Şu anda dört ilçede yetkili sendikayız. İki ilçede de toplu sözleşme görüşmelerinin taslağı sonuçlanmak üzere. Batman Belediyesi’nde de 4-D eski kadrolu işçilerin yetkilerini almaya doğru yol alıyoruz. Günden güne büyüyerek, işçinin güvenini ve tercihini kazandık. Önümüzdeki bahar aylarında Batman işçi sınıfına yakışır şube binamızı kazandıracağız” dedi.

“ÖNCELLİKLİ HEDEFİMİZ ÜYELERİMİZİN ÇIKARIDIR”
İl Başkanı Salih Direk şöyle devam etti; “Amacımız üyelerimizin çıkarlarını ve saygınlığını korumak.  Yaşam standardını geliştirmektir. Üyelerimizi daha müreffeh bir yaşam standardına ulaştırmak, hakkını aramak ve hak ettiğinin karşılığını almaktı.  Birinci görevimiz, belediye çalışanlarının özlük, sosyal haklarını ve çalışma şartlarının iyileştirilmesidir. Biz birinci önceliği unutmadan işçilerin yararını ve kurumumuz gerçeklerini de göz önünde bulundurmaktır. Kurumumuza  da sahip çıkarak halkımıza hizmet etmektir.  İşçiler emekçileri asgari ücret altında seviyesinde enflasyon altında ezdirmemektir.”

“OTOBÜS ŞOFÖRLERİ MAAŞLARI EŞİTLENDİ”
Geçen yıl örnek bir çalışmaya da imza attıklarını belirten Başkan Direk, “Türkiye'de ilk defa  Batman'da üyemiz olan otobüs şoförlerinin  maaşlarındaki  farklı ücretlerdeki haksızlığı giderdik.  Sayın Valimiz ve Belediye Başkanvekilimiz Hulusi Şahin, talebimizi yerinde buldu. 63 Otobüs şoförümüzün maaşlarını eşitletik. Otobüs şoförlerimiz arasında ‘Eşit İşe Eşit Ücret’ uygulaması getirildi.  Ayrıca farklı birimlerimiz de fazla çalışmadan doğan  fazla  çalışma saatlerini aldık” dedi.

“PROJELERİMİZ DESTEK GÖRDÜ”
Batman İl Başkanı Direk, sözlerini şöyle sürdürdü; “Batman’da üyelerimiz için toplu konut girişiminde bulunduk.  Sağlık, Eğitim, kırtasiye, ulaşım, konaklama vb. gibi alanlarda üyelerimiz için indirim anlaşma protokolleri imzaladık.  Covid-19 pandemi sürecinde zor şartlarda görev yapan filyasyon işçilerinin sorunlarıyla ilgilendik. Filyasyondan sorumlu yöneticilerimize çalışanlarımızın sorunları  illettik. Sağlığımız için gece-gündüz çalışan filyasyon ekibinin önemi nedeniyle emeği geçen il yöneticilerimize teşekkür ettik.” (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim