*6 Siyasi partinin bir araya gelip yayınladıkları deklarasyonun ardından açıklama yapan CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar, “Türkiye’de 6 farklı partinin bir araya gelmesini çok önemsiyoruz” dedi.

“DEKLARASYON KATKI SUNACAK”

CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 6 partinin bir araya gelerek açıkladıkları ‘güçlendirilmiş parlamenter sistemi ‘deklarasyonunu değerlendirdi. Açıklanan deklarasyon ülkenin geleceğine katkı sunacağını belirten Yaşar, şunları söyledi: "Milletin iradesi mecliste tecelli etmesi için barajın yüzde üçe indirilmesini önemli buluyoruz. Kamu yönetiminde mülakatın yerine yazılı sınavın getirilmesi vatandaşlarımız nezdinde eşitlik duygusunu pekiştirecektir. Milletin seçtiği iradenin sandıkla gelmesi ve sandıkla gitmesi milli iradenin korunması açısından demokrasiye olan güveni pekiştirecek.”

YAŞAR, “SORUNLAR HAD SAFHAYA ULAŞTI”

Türkiye`de farklı altı siyasi partinin bir araya gelmesini çok önemsediklerini söyleyen Yaşar; “ Sonuçta memleketin sorunları had safhaya ulaştı. Sorunlarımızı bir araya gelip konuşarak çözebileceğimizi bu deklarasyonda ifade etmiş olduk. Derdimiz herkesin hür bir şekilde yaşayıp düşünce ve fikir özgürlüğünün olduğu kimsenin düşüncesinden dolayı yargılanmadığı özgürlükçü bir Türkiye'yi yeniden inşa etmektir. Bunun için üniversitelerin özerkliğini artırarak fikir üretebiliriz. Bu fikir bilim ve ekonomiye katma değer katarak ülkemizin kalkınmasına destek olacak” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim