*Bahçesine gözü gibi bakan muhtar Davut Apaydın; “Kim köylerde meyve yetişmiyor diyorsa yanılıyor. Mezramda her türlü meyve yetişiyor” diyor. 

BU MEZRADA ‘YOK’ YOK
Yıllardır muhtarlığını yaptığı Beşiri ilçesinin Oğuz (Şımız) köyünün Kışlacık (Zevka Xaco) mezrasında oturan muhtar Davut Apaydın, günün büyük bölümünü gözü gibi baktığı bahçesinde geçiriyor. Zamanını daha çok bahçe ve fide dikme işlerine ayıran muhtar Apaydın; “Yıllardır muhtarlık yapıyorum ama köy yaşantısından da hiç bir zaman kopmadım. Oturduğum mezrayı yeşillendirmek için boş durmadım. Özellikle meyve veren ağaçlarla bahçemi yeşil bir örtüye dönüştürdüm. Her türlü meyvenin yetiştiği bahçem var. Konuklarım buraya geldiklerinde gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizlemiyorlar” dedi.
NAR’DAN İNCİR’E...
Muhtar Apaydın, bahçesinde nar’dan incir’e kadar her türlü meyvenin yetiştiğine dikkat çekiyor. Bölgenin bereketli toprağında her türlü meyvenin yetiştiğini ifade eden muhtar Apaydın, şöyle konuştu; “Nar’dan incir’e, bodur elma’dan üzüme, börtlenden kaysıya kadar her türlü meyvenin yetiştiği mezralardan biri de Zevka Xaco’dur. Bahçemde bir de arıcılık yapıyorum. Ayrıca son yıllarda ektiğimiz fıstık bahçelerinden de yakın bir dönemde yüksek bir verim bekliyoruz. Bu gidişle çevredeki bir çok yerleşim biriminde fıstıkçılık daha da yaygınlaşacaktır.”


Editör: TE Bilişim