1988’DE İLİHAN’DA PÜİS KONGRESİ

Yıl 1988. Burası eski İlihan Oteli. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Batman Şubesi’nin kongresine katılan dönemin eski yöneticileri arasında Petrolofisi eski Batman Bölge Müdürü Ahmet Alper, hemen yanında oturan TPAO Batman eski Bölge Müdür Yardımcısı Fikret Yöndem ve yanı başında oturan isim ise uzun yıllar TÜPRAŞ Batman Rafineri Müdürlüğü’nü yapan Cevat Kocaman’dı. 32 Yıl öncesinde PÜİS kongresine katılanlar arasında Batman’ın son ilçe Kaymakamı Süleyman Başgör de vardı. O kongreye bölgedeki Petrolofisi bayilerinin büyük bölümü katılmıştı.

TPAO 1 NOLU MİSAFİRHANEDE KONGRE

1986’nın son aylarında PÜİS Sendikası Batman Şube kongresinin ilk yapıldığı yer TPAO’nun eski 1 nolu misafirhanesiydi. Dönemin Batman Kaymakamı merhum Aydın Arslan’ın da bulunduğu ilk kongreye Ankara’dan önemli konuklar da katılmıştı. Dönemin Petrolofisi Genel Müdürü Mehmet Gültekin, ve yönetim kurulu üyeleri Divan Kurulu’na getirilmişti. İşte Batman’ın eski Kaymakamı ve OHAL Valiliği görevi yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrılan merhum Arslan’dan geride kalan bir kare.

YAKIT İSTASYONLARINA YENİLİK GETİRDİ

Batman’da uzun yıllar Petrolofisi Bölge Müdürlüğü’nü yapan Ahmet Alper, görev yaptığı dönemlerde eski yakıt istasyonlarının modern hale gelebilmesi için de mücadele etmişti. Dönemin Petrolofisi Genel Müdürü Uğur Doğan ile birlikte Atatürk Barajı’nın açılışına katılan Alper, Şanlıurfa dönüşünde konuk oldukları bir istasyonda çay ikramıyla karşılaşmışlardı. İşte 1990’lı yılların başında eski akaryakıt istasyonlarının manzarasını gösteren bir fotoğraf.

ÜÇÜ DE BATMAN’DA GÖREV YAPTI

Bu fotoğraf karesinde yer alan üç sima uzun yıllar Batman’da petrol sektöründe hizmet verdi. Ahmet Alper Petrolofisi Batman Bölge Müdürü idi. TPAO’dan emekli olan merhum Halit Edip Özcan ve Abdurrahman Tunç, bir dönemler İskenderun-Hatay’da Bölge Müdürlüğü’nü yapan Alper’in konuğu olmuştu. İşte Alper, Batman’da yıllarını TPAO’ya veren Özcan ile Tunç’u tesislerde gezdirirken, o üç başarılı petrolcü objektiflere böyle yansımıştı.

Editör: TE Bilişim