TELSİZCİLERİN MERKEZİ RAMAN’DI
Yıl 1960. Türkiye’de petrolün ilk bulunduğu dağ olan Raman’da, dönemin telsizcileri üretim raporunu her gün TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ne iletirdi. TPAO’nun ilk telsizcilerinden Kemal Dağlı, Nazım Çelik ve Naci Heves, Raman Dağ’ında telsizlerin önünde çektikleri hatıra karenin üzerinden tam 60 yıl geçti.

PETROL KUYUSUNDA BİR SANATÇI
1986 Yılında ‘Kanın Namusu’ Filminin çekimi için bölgeye gelen sinema sanatçısı Tarık Akan, Batman yakınlarındaki bir petrol kuyusuna da konuk olmuştu. Petrol kuyusunda gravite ekibinin çalışmalarını ilgiyle takip eden Akan, 35 yıl öncesinde petrol emekçileriyle bu hatıra kareyi çekmişti. Tarık Akan, filminin bir bölümüne petrol emekçilerini almıştı. Akan, ‘Sürü’ ve ‘Nehir’ filmlerinde de Batman’a konuk olmuştu.

TPAO’DA GÖZDE YÖNETİCİLERDİ
1970 ila 1990 Yılları arasında TPAO Batman Bölge Müdürlüğü görevini yapan merhum Mehmet Yamaç, iz bırakan petrolcüydü. Dönemin Bölge Müdür Yardımcılarıyla uyumlu bir ekip oluşturan Yamaç, eski yöneticilerden Adnan Gümüştaş, Sıtkı İlker, çocukluğu Raman Dağı’nda geçen Müfit Nayır ile Güner Aslan, TPAO’nun 1 nolu misafirhanesinde çektikleri hatıra kare.

GENEL MÜDÜRE BRİFİNG
1986 Yılında dönemin TPAO Genel Müdürü Özer Altan’a, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü Eğitim salonunda brifing verilmişti. TPAO Batman eski Bölge Müdürü Mehmet Yamaç, sigarayı bırakmadığı dönemlerde günde 3 paket sigara tüketirdi. Sigara zararından Yamaç, bir süre önce yaşama veda etmişti. Eski Genel Müdür Altan’a verilen brifing öncesinde Eğitim Salonu binasının önünde o karede yer alanlar; “Sami Gürsel, Fikret Yöndem, Mehmet Yamaç, Mehmet Tandoğan, Abdurrahman Yaşar, Hasan Öztürk, Özer Altan, Sıtkı İlker, Adnan Gümüştaş ve Necdet Çakanışık.”

Editör: TE Bilişim