TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde bir zamanlar yöneticilik yapan ilk petrolcülerin, şıklık ve zarafeti dikkat çekiciydi. 51 Yıl önce TPAO’nun yıldönümü etkinliğinin yapıldığı Batman’da o dönemlerin petrolcüleri, parmakla gösteriliyordu. Maziye bakıp bu şehir geçmişte büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış. Petrolcüler hafta sonları soluğu tarihi Hasankeyf’te alırdı. İşte bizleri 40 ve 50 yıl öncesine götüren TPAO’da iz bırakan siyah-beyaz kareler…

BİR ZAMANLARIN PETROLCÜLERİ

10 Aralık 1969 tarihinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın yıldönümü Batman’da kutlanmıştı. Tarihi 1 nolu misafirhanede yapılan kutlamaya TPAO’nun ilk Genel Müdürü Şehap Birgi ile eski Devlet Bakanlarından Korkut Özal da katılmıştı. 51 Yıl öncesinde şıklık ve zarafetleriyle dikkat çeken dönemin petrol yöneticileri, parmakla gösterilirdi. Batman’da bizi maziye götüren ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapan TPAO’da misafirhanede kutlanan yıldönümüne katılanlar; Niyazi Gürses, Sinan Berkant, Necmettin Danışman, Şehap Birgi, Fazlı Serdar, Kemal Lokman, Faik Tüzün, Dr. Osman Tolun, Korkut Özal, Arif Onat, Ferhan Sanlav. (Oturanlar); Batman’da ilk Petrol-İş Sendikası Şube Başkanlığı yapan Emin Zorluoğlu, Hulusi Berilgen, Sedat Akgündüz, Melih Genca ve Kenan Ataman. Bu karedekilerin çoğu şimdilerde aramızda değil.

PETROLCÜLERİN HASANKEYF SEVGİSİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın eski yöneticileri, haftanın yorgunluğunu tarihi ilçe Hasankeyf’te atardı. Eşleriyle birlikte 1971 yılında Hasankeyf’te hatıra kare çeken Batman’daki eski petrolcüler; Ferda Gürses, Cem Türkmen, Yavuz Uzman ve eşi, Semra Dumrul, Çiğdem Onikinci, Nezahat Türkmen, sırtlarını Hasankeyf’te taş yapılı bir konuta dayayan Bumin Gürses, Şefik Seçkin ve İlhan Şener bir arada.

TPAO PERSONELİNİN DAYANIŞMASI

Tarih, 05.04.1975. Yer, TPAO’nun 1 nolu misafirhanesi. Yıllarca Batman Rafinerisi ile petrol sahalarında görev yapan eski petrolcülerin dayanışması görülmeye değerdi. Fikri Tutar, Taşkın Şen, Tevfik Düzelli, Sıtkı İnci, Akkay Ergezer, Mehmet Özçıpıcı, Naci Ataman ve TÜPRAŞ Batman Rafinerisi eski Müdürlerinden Turan Kapucu, objektiflere böyle yansımış.

TURNUVALARIN GÖZDE EKİBİ

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün gelenekselleştirdiği ve yıllarca Melih Genca Kapalı spor salonunda yapılan ‘Üniteler arası Voleybol Turnuvaları’nın gözde futbolcuları, ayrı bir takım oluştururdu. Turnuvalara damgasını vuran o ekipte forma giyen eski futbolcular; Feridun Yeni, Petrolspor’un yıllarca malzemeciliğini yapan ‘Köşe Mehmet’ lakaplı Mehmet, Aydın Aydın, Müjdat Demir, merhum Rasim Baysal,Veysi Kaplanoğlu. (Oturanlar); eski kaleci Mithat Atalay, Haluk Sarılgan ve Sedat özsümer.

Editör: TE Bilişim