DOKTOR VE MÜHENDİS DAYANIŞMASI
Yıl 1970. Yer, TPAO 1 nolu Misafirhanesi. Batman’ın eski eczacılarından merhum Haydar Azizoğlu ve Doktor Kadir Sungur’un da aralarında bulunduğu bazı doktor ile petrol mühendisleri-yöneticilerinden siyah-beyaz bir kare. TPAO eski güvenlik amiri merhum Sadi Özbeden’in de aralarında olduğu TPAO’nun eski yöneticilerinden bazı simalar haftanın yorgunluğunu atmak için 1 nolu eski misafirhanede bir araya gelmişti. O siyah-beyaz karede yer alan simalar; Ertuğ Dumanlı, Haydar Azizoğlu, Şaban Çoban, Dr. Kadir Sungur, Sadi Özbeden ve Selim Delen. Şimdilerde bu simalardan bazıları aramızda yok.

PETROLCÜLERİN ESKİ MİSAFİRHANESİ
70’li Yıllardan bir kare daha. TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’ndeki ağırlama mekanlarından biri 1 nolu eski misafirhaneydi. Ankara’dan gelen üst düzey petrolcüler misafirhanede ağırlanırdı. TÜPRAŞ Batman Rafinerisi’nde uzun yıllar Müdürlük yapan Cevat Kocaman, TPAO’nun eski İdari İşler şeflerinden merhum Hüseyin Gürbüz ve TPAO’nun eski yöneticilerinden Baki Osman Osmanoğlu, başkentten gelen bir heyeti misafirhanede konuk ederken, objektiflere böyle yansımıştı. TPAO’nun ilk binalarından biri olan eski misafirhanenin dili olsa da ağırladığı konukları anlatabilse.

SİTE’DE 65 YILLIK REKOR
Batman’ın Site Mahallesi, bu şehrin çekirdeği olan İluh’tan sonra ikinci semttir. 1955 Yılında kurulan Site semtindeki yeşil alan ve parklar, semt sakinleri ile konuklara temiz hava imkanı sağlıyor. Kış hariç her mevsimde yeşil manzaraya sahip Site tam 65 yıldır petrolün başkentinin en yeşil ve temiz semt unvanını elinde bulunduruyor.

PETROL’DE İZ BIRAKAN ESKİ FUTBOLCULARDI
Batman Petrolspor’da iz bırakan üç futbolcu bir zamanlar parmakla gösteriliyordu. Kırmızı-Beyazlıların üç as futbolcusu, yıllarca Petrolspor’un başarısı için ter döktü. Yaşamlarının büyük bölümü TPAO ile Petrolspor’da geçen merhum Salih Eren, kaleci Mithat Atalay, Raman Öztürk ve Ata Gündüz, bir hafta sonu TPAO’da üniteler arası turnuva maçları için forma giymişti. Petrolspor’dan sonra Şanlıurfa’da bir dönem forma giyen Eren, bir süre önce hakkın rahmetine kavuştu. TPAO’dan emekli olan kaleci Mithat Antalya’ya, Ramazan Öztürk ise Mersin’e yerleşti. Eski petrolcülerin çoğu emekliye ayrıldıktan sonra Batman’dan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim