TPAO’DA 3 MÜDÜR BİR ARADA
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde iz bırakan 3 sima bir arada. Yılları TPAO’da geçen merhum Mehmet Yamaç, TPAO’nun daha yeşil bir kuşağa dönüşebilmesi için büyük çaba göstermişti. 1983 Yılında Kristal Park bitişiğine Botanik Bahçesi’ni kazandıran Yamaç, 2000 yılında Kuzey Irak’a giderken, ağırlandığı TPAO’da dönemin Bölge Müdürü Talat Atalay ve TPIC eski Genel Müdürü Nahit Aydın’la objektiflere böyle poz vermişti. Yamaç, TPAO’da Müdürlük yaptığı dönemde Botanik Bahçesi’ne gözü gibi bakmıştı.

TPAO’DA GÜÇLÜ SEKRETERYA
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nün Sekretaryası bir zamanlar tecrübeli isimlerden oluşuyordu. Esat Avşar, Hidayet Eren, Veysi Türel, Muzaffer Demir, Emin Vural ve Veli Kartal, dönemin Bölge Müdürü merhum Mehmet Yamaç’a yakın simalardı. Yamaç’ın makam şoförü merhum Emin Vural, TPAO camiasının isimlerindendi.

TPAO’LU OLMAK AYRICALIKTI
TPAO’da ‘efsane müdür’ olarak bilinen Mehmet Yamaç her zaman petrol camiasında çalışanlara önemli bir hatırlatmada bulunurdu: “TPAO ve TPAO’lu olmak bir ayrıcalıktır.” 12 Eylül 1980 Darbesi sonrasında Yamaç, petrolcüleri uyarmıştı: “Darbe sonrasında da ‘TPAO ve TPAO’luyum deyince bütün kapılar açılırdı. 12 Eylül’ün olacağını önceden öğrenmiştik. Ülke çapında sokağa çıkma yasağı uygulanırken, Diyarbakır Kolordu Komutanı talimat vermişti; ‘TPAO hüviyeti, askeri hüviyet gibi serbest geçiş kartıdır. TPAO’nun faaliyetlerine kimse mani olmayacaktır.”

1950 VE 60’LI YILLARIN DOKTORLARI
Batman’da 1950 ila 1960 yılları arasında ilk görev yapan doktorlar önce TPAO Hastanesi’nde görev üstlenmişti. Cengizhan Özer, Muzaffer Kulluk, Tarık Yeğiner ve Kadir Sungur, TPAO personelinin yanı sıra Batman kent merkezinde de halka şifa dağıtmıştı. Petrol emekçileri ile Batmanlıların sağlığından sorumlu zamanın doktorları,  her Cuma günleri özel muayenelerinde dar gelirlileri ücretsiz muayene etmeyi gelenekselleştirmişti.

Editör: TE Bilişim